Az új kedvenc reggelid, azaz tépett croissant sajttal, sonkával és paradicsommal sütve

Káprázatos ötlet, ha meglepnéd a veled együtt kelőket vagy akár magadat is egy ráérős nap. Indítsd be a reggelt egy mediterrán ízvilágú, sajtos-sonkás-kakukkfüves-tejszínes croissant-felfújttal, ami totál egyszerűen és gyorsan megvan!

Pihe-puha croissant, gouda sajt, prosciutto és apró, édeskés koktélparadicsomok egy zöldfűszeres, kakukkfüves őrületben, nem kevés reszelt sajttal, ropogós-aranyszínűre sütve - ez tényleg a kedvenc új brunchod lesz!

Sonkás-sajtos croissant-felfújt, teljes recept a képre kattintva nyílik! / Videó, fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Az ötlet

Rajtad maradt némi száraz croissant, pár szelet sonka vagy néhány szem paradicsom? Keresztezd fejben a kedvenc sonkás-sajtos croissant-odat egy hagyományos kalácsfelfújttal, az eredmény pedig az alábbi képeken látható:

bár a folyamat maga bonyolultnak tűnik, valójában tök egyszerű és nagyszerű. Lehet menő villás reggeli, könnyed ebéd vagy vacsora, melyet előre is összedobhatunk, majd kikapva a hűtőből bevághatunk a sütőbe, közvetlenül étkezés előtt.

Sonkás-sajtos croissant-felfújt, teljes recept a képre kattintva nyílik! / Videó, fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Hogy mitől lesz isteni szaftos a croissant-felfújtunk?

Attól, hogy a rusztikusra tépkedett croissant-okat egy tálba halmozzuk némi vajjal, sütés előtt megforgatjuk őket nem kevés tojásos-tejszínes-fűszeres-kakukkfüves keverékben, ezután rádobáljuk a sajt- és sonkadarabokat, és bumm, mehet a sütőbe!

Opcionálisan dobálhatunk a tetejére koktélparadicsomot is sütés előtt, ha sülve szeretjük, sütés után pedig némi mézet is rácsorgathatunk a felfújtunkra. Ez persze nem kötelező, de erősen ajánlott. Langyosan fogyasszuk, nem sokkal sütés után!

Nézd meg Flóra videóját, és lesd meg, hogy készül a croissant-felfújt:

Még több brunchötlet:

A ''Sonkás-sajtos croissant-felfújt' teljes receptjét ITT találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Szemezgess további extrán sajtos receptjeink közül:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...