Pihe-puha croissant, gouda sajt, prosciutto és apró, édeskés koktélparadicsomok egy zöldfűszeres, kakukkfüves őrületben, nem kevés reszelt sajttal, ropogós-aranyszínűre sütve - ez tényleg a kedvenc új brunchod lesz!
Az ötlet
Rajtad maradt némi száraz croissant, pár szelet sonka vagy néhány szem paradicsom? Keresztezd fejben a kedvenc sonkás-sajtos croissant-odat egy hagyományos kalácsfelfújttal, az eredmény pedig az alábbi képeken látható:
bár a folyamat maga bonyolultnak tűnik, valójában tök egyszerű és nagyszerű. Lehet menő villás reggeli, könnyed ebéd vagy vacsora, melyet előre is összedobhatunk, majd kikapva a hűtőből bevághatunk a sütőbe, közvetlenül étkezés előtt.
Hogy mitől lesz isteni szaftos a croissant-felfújtunk?
Attól, hogy a rusztikusra tépkedett croissant-okat egy tálba halmozzuk némi vajjal, sütés előtt megforgatjuk őket nem kevés tojásos-tejszínes-fűszeres-kakukkfüves keverékben, ezután rádobáljuk a sajt- és sonkadarabokat, és bumm, mehet a sütőbe!
Opcionálisan dobálhatunk a tetejére koktélparadicsomot is sütés előtt, ha sülve szeretjük, sütés után pedig némi mézet is rácsorgathatunk a felfújtunkra. Ez persze nem kötelező, de erősen ajánlott. Langyosan fogyasszuk, nem sokkal sütés után!
Nézd meg Flóra videóját, és lesd meg, hogy készül a croissant-felfújt:
Még több brunchötlet:
A ''Sonkás-sajtos croissant-felfújt' teljes receptjét ITT találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Szemezgess további extrán sajtos receptjeink közül: