Kiszámoltuk, mennyi sonkát vegyél, hogy ne sokallj be húsvétra

Nem szeretnéd, hogy kajakómát okozzon a húsvéti sonka, vagy attól tartasz inkább, hogy nem lesz elegendő? Akkor jó helyen jársz, mert mi megtaláltuk a megoldást!

Nagy húsvéti lakomát rendezel idén? Akkor az ünnepi sonka biztosan nem hiányozhat a menüről! Függetlenül attól, hogy a dédnagymama receptje alapján készíted a sonkát, vagy egy mázas verzió kerül az asztalra, a legjobb sonkareceptek azok, amikből egy falat sem marad a nap végére. De honnan tudod, hogy mennyi sonkát érdemes készíteni személyenként? Mi segítünk neked!

Egy kis képlet segítségével megoldható a sonka dilemma

A húsvéti menü sikere érdekében tehát az alábbi egyszerű képletet érdemes követned, amivel megtudhatod, hogy a vendégek száma alapján mennyi sonkára lesz szükséged (legyen csontos vagy kicsontozott). Ezen tippeknek köszönhetően magabiztosan léphetsz majd be a szupermarketbe, hogy beszerezd a sonkát, sőt a hús főzése is gyerekjáték lesz!

Mennyi csontos sonka szükséges fejenként?

Tudtad, hogy csontos sonkából a világ legszaftosabb és legízletesebb húsvéti fogását lehet elkészíteni? Ráadásul a csontot később még egy alaplében is felhasználhatod! Ám, amikor meg kell határozni, hogy mennyi sonka kell személyenként, akkor emlékezned kell arra, hogy a csont plusz súlyt ad.

Tehát tervezz 340-453 gramm hússal fejenként.

  • 6 főre: 2-2,7 kilogramm
  • 12 főre: 4-5,4 kilogramm
  • 20 főre: 6,8-9 kilogramm

Mennyi csont nélküli sonkára van szükséged fejenként?

Ha könnyebben elkészíthető sonkát keresel, akkor szerezz be egy csont nélkülit! Tervezd úgy, hogy személyenként 150-226 grammra lesz belőle szükséged.

Sárgabaracklekvár-mázas sonka

Hagyd el idén húsvétkor a hagyományos sonkát, hogy felturbózhasd valami sokkal extrábbal! A megszokott főzőrutin után, fogyasztás előtt vedd ki még egy fél órára a hűtőből a húst, ...

Húsvéti főtt sonka

A húsvéti sonka elkészítéséhez megannyi módszert, praktikát és trükköt kifejlesztettek már, amelyek (jobb esetben) mind puha, omlós és ízletes végeredményhez vezetnek. Épp ezért ...

  • 6 főre: 1-1,3 kilogramm
  • 12 főre: 1,8-2,7 kilogramm
  • 20 főre: 3-4,5 kilogramm

Mi legyen a sorsa a sonkamaradéknak?

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Megtörtént a „baj", vagyis megmaradt egy kevés hús? Szerencsére a maradék sonkát a húsvét utáni héten is nyugodtan felhasználhatod különféle receptekhez, úgyhogy nem kell amiatt aggódnod, hogy kidobásra kerül majd.

Forrásunk volt.


Még több inpsiráció a húsvéthoz:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...