Kiszámoltuk, mennyi sonkát vegyél, hogy ne sokallj be húsvétra

Nem szeretnéd, hogy kajakómát okozzon a húsvéti sonka, vagy attól tartasz inkább, hogy nem lesz elegendő? Akkor jó helyen jársz, mert mi megtaláltuk a megoldást!

Nagy húsvéti lakomát rendezel idén? Akkor az ünnepi sonka biztosan nem hiányozhat a menüről! Függetlenül attól, hogy a dédnagymama receptje alapján készíted a sonkát, vagy egy mázas verzió kerül az asztalra, a legjobb sonkareceptek azok, amikből egy falat sem marad a nap végére. De honnan tudod, hogy mennyi sonkát érdemes készíteni személyenként? Mi segítünk neked!

Egy kis képlet segítségével megoldható a sonka dilemma

A húsvéti menü sikere érdekében tehát az alábbi egyszerű képletet érdemes követned, amivel megtudhatod, hogy a vendégek száma alapján mennyi sonkára lesz szükséged (legyen csontos vagy kicsontozott). Ezen tippeknek köszönhetően magabiztosan léphetsz majd be a szupermarketbe, hogy beszerezd a sonkát, sőt a hús főzése is gyerekjáték lesz!

Mennyi csontos sonka szükséges fejenként?

Tudtad, hogy csontos sonkából a világ legszaftosabb és legízletesebb húsvéti fogását lehet elkészíteni? Ráadásul a csontot később még egy alaplében is felhasználhatod! Ám, amikor meg kell határozni, hogy mennyi sonka kell személyenként, akkor emlékezned kell arra, hogy a csont plusz súlyt ad.

Tehát tervezz 340-453 gramm hússal fejenként.

  • 6 főre: 2-2,7 kilogramm
  • 12 főre: 4-5,4 kilogramm
  • 20 főre: 6,8-9 kilogramm

Mennyi csont nélküli sonkára van szükséged fejenként?

Ha könnyebben elkészíthető sonkát keresel, akkor szerezz be egy csont nélkülit! Tervezd úgy, hogy személyenként 150-226 grammra lesz belőle szükséged.

Sárgabaracklekvár-mázas sonka

Hagyd el idén húsvétkor a hagyományos sonkát, hogy felturbózhasd valami sokkal extrábbal! A megszokott főzőrutin után, fogyasztás előtt vedd ki még egy fél órára a hűtőből a húst, ...

Húsvéti főtt sonka

A húsvéti sonka elkészítéséhez megannyi módszert, praktikát és trükköt kifejlesztettek már, amelyek (jobb esetben) mind puha, omlós és ízletes végeredményhez vezetnek. Épp ezért ...

  • 6 főre: 1-1,3 kilogramm
  • 12 főre: 1,8-2,7 kilogramm
  • 20 főre: 3-4,5 kilogramm

Mi legyen a sorsa a sonkamaradéknak?

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Megtörtént a „baj", vagyis megmaradt egy kevés hús? Szerencsére a maradék sonkát a húsvét utáni héten is nyugodtan felhasználhatod különféle receptekhez, úgyhogy nem kell amiatt aggódnod, hogy kidobásra kerül majd.

Forrásunk volt.


Még több inpsiráció a húsvéthoz:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...