Megmentettük a sonka főzőlevét, a piskótatekercs gyönyörű tortaként éledt ujjá

A múlt héten a húsvété volt a főszerep: retekből és újhagymából varázsoltunk isteni finom fogásokat, „tojáskrémet” készítettünk vegán módra, jó magyar szokásként pedig kirántottuk a tojást, és csak utána töltöttük meg az ünnep alkalmából.

  1. Elmondjuk, mit kezdj a húsvéti sonkalével
    1.

    Elmondjuk, mit kezdj a húsvéti sonkalével

    A húsvéti füstölt főtt sonka egyrészt az ünnepi asztal fő fogása, másrészt a húsból kifővő füstölt ízű sonkalé megannyi étel fontos alapanya lehet, ezért aztán annyira értékes, hogy érdemes hosszú távra megőrizni minden cseppjét.

  2. Húsvéti kedvencek – újhagymát csempészünk minden fogásba
    2.

    Húsvéti kedvencek – újhagymát csempészünk minden fogásba

    Minden ünnepkörnek, így a húsvétnak is megvannak a maga tradicionális fogásai, alapanyagai. Ezeket általában minden évben a megszokott módon készítjük el, amivel persze semmi probléma nincsen. Azonban egy kis kísérletezés még soha nem ártott senkinek. Nem kell újra feltalálnunk a spanyolviaszt, épp elég, ha egy kicsit szabadon engedjük a fantáziánkat, és kedvünkre alkotunk. Ez a cikksorozat ebben nyújt segítséget.

  3. Eddig eheted a főtt húsvéti tojásaidat, ha hűtőbe raktad őket
    3.

    Eddig eheted a főtt húsvéti tojásaidat, ha hűtőbe raktad őket

    Hiába hűtötted le időben, a főtt tojás sem áll el örökre, és nem is biztos, hogy szag alapján kellene megállapítanod, ehető-e még.

  4. Húsvét vegánoknak – Készítsd el mennyei „tojáskrémünket” TikTok-videónk alapján
    4.

    Húsvét vegánoknak – Készítsd el mennyei „tojáskrémünket” TikTok-videónk alapján

    Tojás- és tejtermékmentes, mégis mennyei „tojáskrémet” hoztunk nektek, melynek íze teljesen olyan, mint az igazinak! Nézzétek meg új Tik-Tok videónkat, és készítsétek el ezt az egyszerű mártogatós kencét pillanatok alatt!

  5. A békebeli piskótatekercs gyönyörű tavaszi tortaként születik újjá
    5.

    A békebeli piskótatekercs gyönyörű tavaszi tortaként születik újjá

    Nincs ember, aki ne imádná a puha, lekvártól ízletes piskótatekercset. Mi most még egyet csavartunk a recepten, és óriási tortát készítettünk belőle gyönyörű málnadíszítéssel.

  6. Idén előbb rántsd ki a tojást, és utána töltsd meg
    6.

    Idén előbb rántsd ki a tojást, és utána töltsd meg

    A következő recept bizony nem elírás...és nem, nem rántottáról van szó! Ez egy roppant egyszerűen és gyorsan elkészíthető előétel, mely elképesztően jól mutat majd a húsvéti asztalon, színes, extra és különleges. Rántott-töltött tojás készült nálunk, bizony!

  7. Sonkafőzésre fel, mutatjuk a legjobb tippeket és ízesítéseket
    7.

    Sonkafőzésre fel, mutatjuk a legjobb tippeket és ízesítéseket

    A napokban mindenki hozzálát a húsvéti sonka elkészítésének, ezért összeszedtük a kedvenc sonkafőzési praktikánkat, mely által különböző ízű, de minden esetben nagyon finom sonkákat kapunk.

  8. Így sül a casatiello, az olasz húsvéti kenyér, avagy Jézus töviskoszorúja
    8.

    Így sül a casatiello, az olasz húsvéti kenyér, avagy Jézus töviskoszorúja

    Most Dél-Olaszország vidékére invitálunk benneteket, ahol megismerkedhettek Jézus ehető töviskoszorújával, a Casatielloval.

  9. A húsvéti pite, ami a tavasz összes ízével virágzik
    9.

    A húsvéti pite, ami a tavasz összes ízével virágzik

    A húsvéti pite talán nem egy olyan sütemény, amit gyakran készítünk. Sőt, igazából nem is vagyok benne biztos, hogy létezik. Legalábbis eddig nem létezett. Íme, minden, ami jó a húsvétban, egy szeletbe sűrítve.

  10. Húsvéti kedvencek – retekből készítsünk levest, salátát, savanyút
    10.

    Húsvéti kedvencek – retekből készítsünk levest, salátát, savanyút

    Minden ünnepkörnek, így a húsvétnak is megvannak a maga tradicionális fogásai, alapanyagai. Ezeket általában minden évben a megszokott módon készítjük el, amivel persze semmi probléma nincsen. Azonban egy kis kísérletezés még soha nem ártott senkinek. Nem kell újra feltalálnunk a spanyolviaszt, épp elég, ha egy kicsit szabadon engedjük a fantáziánkat, és kedvünkre alkotunk. Ez a cikksorozat ebben nyújt segítséget.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...