-
1.
Elmondjuk, mit kezdj a húsvéti sonkalével
A húsvéti füstölt főtt sonka egyrészt az ünnepi asztal fő fogása, másrészt a húsból kifővő füstölt ízű sonkalé megannyi étel fontos alapanya lehet, ezért aztán annyira értékes, hogy érdemes hosszú távra megőrizni minden cseppjét.
-
2.
Húsvéti kedvencek – újhagymát csempészünk minden fogásba
Minden ünnepkörnek, így a húsvétnak is megvannak a maga tradicionális fogásai, alapanyagai. Ezeket általában minden évben a megszokott módon készítjük el, amivel persze semmi probléma nincsen. Azonban egy kis kísérletezés még soha nem ártott senkinek. Nem kell újra feltalálnunk a spanyolviaszt, épp elég, ha egy kicsit szabadon engedjük a fantáziánkat, és kedvünkre alkotunk. Ez a cikksorozat ebben nyújt segítséget.
-
3.
Eddig eheted a főtt húsvéti tojásaidat, ha hűtőbe raktad őket
Hiába hűtötted le időben, a főtt tojás sem áll el örökre, és nem is biztos, hogy szag alapján kellene megállapítanod, ehető-e még.
-
4.
Húsvét vegánoknak – Készítsd el mennyei „tojáskrémünket” TikTok-videónk alapján
Tojás- és tejtermékmentes, mégis mennyei „tojáskrémet” hoztunk nektek, melynek íze teljesen olyan, mint az igazinak! Nézzétek meg új Tik-Tok videónkat, és készítsétek el ezt az egyszerű mártogatós kencét pillanatok alatt!
-
5.
A békebeli piskótatekercs gyönyörű tavaszi tortaként születik újjá
Nincs ember, aki ne imádná a puha, lekvártól ízletes piskótatekercset. Mi most még egyet csavartunk a recepten, és óriási tortát készítettünk belőle gyönyörű málnadíszítéssel.
-
6.
Idén előbb rántsd ki a tojást, és utána töltsd meg
A következő recept bizony nem elírás...és nem, nem rántottáról van szó! Ez egy roppant egyszerűen és gyorsan elkészíthető előétel, mely elképesztően jól mutat majd a húsvéti asztalon, színes, extra és különleges. Rántott-töltött tojás készült nálunk, bizony!
-
7.
Sonkafőzésre fel, mutatjuk a legjobb tippeket és ízesítéseket
A napokban mindenki hozzálát a húsvéti sonka elkészítésének, ezért összeszedtük a kedvenc sonkafőzési praktikánkat, mely által különböző ízű, de minden esetben nagyon finom sonkákat kapunk.
-
8.
Így sül a casatiello, az olasz húsvéti kenyér, avagy Jézus töviskoszorúja
Most Dél-Olaszország vidékére invitálunk benneteket, ahol megismerkedhettek Jézus ehető töviskoszorújával, a Casatielloval.
-
9.
A húsvéti pite, ami a tavasz összes ízével virágzik
A húsvéti pite talán nem egy olyan sütemény, amit gyakran készítünk. Sőt, igazából nem is vagyok benne biztos, hogy létezik. Legalábbis eddig nem létezett. Íme, minden, ami jó a húsvétban, egy szeletbe sűrítve.
-
10.
Húsvéti kedvencek – retekből készítsünk levest, salátát, savanyút
Minden ünnepkörnek, így a húsvétnak is megvannak a maga tradicionális fogásai, alapanyagai. Ezeket általában minden évben a megszokott módon készítjük el, amivel persze semmi probléma nincsen. Azonban egy kis kísérletezés még soha nem ártott senkinek. Nem kell újra feltalálnunk a spanyolviaszt, épp elég, ha egy kicsit szabadon engedjük a fantáziánkat, és kedvünkre alkotunk. Ez a cikksorozat ebben nyújt segítséget.
Megmentettük a sonka főzőlevét, a piskótatekercs gyönyörű tortaként éledt ujjá
A múlt héten a húsvété volt a főszerep: retekből és újhagymából varázsoltunk isteni finom fogásokat, „tojáskrémet” készítettünk vegán módra, jó magyar szokásként pedig kirántottuk a tojást, és csak utána töltöttük meg az ünnep alkalmából.