Megmentettük a sonka főzőlevét, a piskótatekercs gyönyörű tortaként éledt ujjá

A múlt héten a húsvété volt a főszerep: retekből és újhagymából varázsoltunk isteni finom fogásokat, „tojáskrémet” készítettünk vegán módra, jó magyar szokásként pedig kirántottuk a tojást, és csak utána töltöttük meg az ünnep alkalmából.

  1. Elmondjuk, mit kezdj a húsvéti sonkalével
    1.

    Elmondjuk, mit kezdj a húsvéti sonkalével

    A húsvéti füstölt főtt sonka egyrészt az ünnepi asztal fő fogása, másrészt a húsból kifővő füstölt ízű sonkalé megannyi étel fontos alapanya lehet, ezért aztán annyira értékes, hogy érdemes hosszú távra megőrizni minden cseppjét.

  2. Húsvéti kedvencek – újhagymát csempészünk minden fogásba
    2.

    Húsvéti kedvencek – újhagymát csempészünk minden fogásba

    Minden ünnepkörnek, így a húsvétnak is megvannak a maga tradicionális fogásai, alapanyagai. Ezeket általában minden évben a megszokott módon készítjük el, amivel persze semmi probléma nincsen. Azonban egy kis kísérletezés még soha nem ártott senkinek. Nem kell újra feltalálnunk a spanyolviaszt, épp elég, ha egy kicsit szabadon engedjük a fantáziánkat, és kedvünkre alkotunk. Ez a cikksorozat ebben nyújt segítséget.

  3. Eddig eheted a főtt húsvéti tojásaidat, ha hűtőbe raktad őket
    3.

    Eddig eheted a főtt húsvéti tojásaidat, ha hűtőbe raktad őket

    Hiába hűtötted le időben, a főtt tojás sem áll el örökre, és nem is biztos, hogy szag alapján kellene megállapítanod, ehető-e még.

  4. Húsvét vegánoknak – Készítsd el mennyei „tojáskrémünket” TikTok-videónk alapján
    4.

    Húsvét vegánoknak – Készítsd el mennyei „tojáskrémünket” TikTok-videónk alapján

    Tojás- és tejtermékmentes, mégis mennyei „tojáskrémet” hoztunk nektek, melynek íze teljesen olyan, mint az igazinak! Nézzétek meg új Tik-Tok videónkat, és készítsétek el ezt az egyszerű mártogatós kencét pillanatok alatt!

  5. A békebeli piskótatekercs gyönyörű tavaszi tortaként születik újjá
    5.

    A békebeli piskótatekercs gyönyörű tavaszi tortaként születik újjá

    Nincs ember, aki ne imádná a puha, lekvártól ízletes piskótatekercset. Mi most még egyet csavartunk a recepten, és óriási tortát készítettünk belőle gyönyörű málnadíszítéssel.

  6. Idén előbb rántsd ki a tojást, és utána töltsd meg
    6.

    Idén előbb rántsd ki a tojást, és utána töltsd meg

    A következő recept bizony nem elírás...és nem, nem rántottáról van szó! Ez egy roppant egyszerűen és gyorsan elkészíthető előétel, mely elképesztően jól mutat majd a húsvéti asztalon, színes, extra és különleges. Rántott-töltött tojás készült nálunk, bizony!

  7. Sonkafőzésre fel, mutatjuk a legjobb tippeket és ízesítéseket
    7.

    Sonkafőzésre fel, mutatjuk a legjobb tippeket és ízesítéseket

    A napokban mindenki hozzálát a húsvéti sonka elkészítésének, ezért összeszedtük a kedvenc sonkafőzési praktikánkat, mely által különböző ízű, de minden esetben nagyon finom sonkákat kapunk.

  8. Így sül a casatiello, az olasz húsvéti kenyér, avagy Jézus töviskoszorúja
    8.

    Így sül a casatiello, az olasz húsvéti kenyér, avagy Jézus töviskoszorúja

    Most Dél-Olaszország vidékére invitálunk benneteket, ahol megismerkedhettek Jézus ehető töviskoszorújával, a Casatielloval.

  9. A húsvéti pite, ami a tavasz összes ízével virágzik
    9.

    A húsvéti pite, ami a tavasz összes ízével virágzik

    A húsvéti pite talán nem egy olyan sütemény, amit gyakran készítünk. Sőt, igazából nem is vagyok benne biztos, hogy létezik. Legalábbis eddig nem létezett. Íme, minden, ami jó a húsvétban, egy szeletbe sűrítve.

  10. Húsvéti kedvencek – retekből készítsünk levest, salátát, savanyút
    10.

    Húsvéti kedvencek – retekből készítsünk levest, salátát, savanyút

    Minden ünnepkörnek, így a húsvétnak is megvannak a maga tradicionális fogásai, alapanyagai. Ezeket általában minden évben a megszokott módon készítjük el, amivel persze semmi probléma nincsen. Azonban egy kis kísérletezés még soha nem ártott senkinek. Nem kell újra feltalálnunk a spanyolviaszt, épp elég, ha egy kicsit szabadon engedjük a fantáziánkat, és kedvünkre alkotunk. Ez a cikksorozat ebben nyújt segítséget.

Címlapról ajánljuk