Sonkába tekertük a sárgadinnyét, újraalkottuk a menzás paradicsomos húsgombócot

A múlt héten csodás dolgok készültek nálunk a konyhában: gyerekkort idéző retró gyümölcslevest főztünk, mennyei gyömbéres-ribizlis kenyeret sütöttünk, és igazi balkán csevapcsicsa is az asztalunkra került.

  1. 4 sajtféle, amit hiba nélkül megsüthetsz a grillen
    1.

    4 sajtféle, amit hiba nélkül megsüthetsz a grillen

    A grillszezonban nemcsak a húsokat és zöldségeket, hanem sajtot is remekül lehet a rácsra dobni, viszont nem mindegy, hogy milyen típusú sajtot szeretnénk grillezni. Vannak erre tökéletesen alkalmas és alkalmatlan fajták – mutatjuk őket.

  2. A kedvenc menzás gombócunk nyári formát öltött, hogy még jobban csússzon
    2.

    A kedvenc menzás gombócunk nyári formát öltött, hogy még jobban csússzon

    A menzás, főtt krumplis paradicsomos húsgombócért mindenki odavolt már gyerekként is, azonban nyáron kicsit elhanyagoljuk, hiszen testesebb és cukrosabb annál, mint ami jólesne a kánikulában. Szerencsére mi most megalkottuk a nyári változatot!

  3. Így alkoss finomakat éppen csak egy kevéske ribizliből is
    3.

    Így alkoss finomakat éppen csak egy kevéske ribizliből is

    Ribizliszezon van, és a szerencsések be is főzik ezt a kellemesen savanykás bogyós gyümölcsöt, amiből remek lekvár és szörp készíthető, és a fagyasztást is nagyszerűen bírja. De akkor is sokat kihozhatunk a ribizliből, ha csak egy kis doboznyi van otthon.

  4. Gyömbéres ribizlikenyér, a nyár kihagyhatatlan sütije
    4.

    Gyömbéres ribizlikenyér, a nyár kihagyhatatlan sütije

    A nyár legfényesebb piros bogyója egy sütiben a hűsítő, és igen aromás gyömbérrel? Ez lesz a kedvenced idén!

  5. Tekerd sonkába a sárgadinnyét, mert az olaszok is ezt (t)eszik
    5.

    Tekerd sonkába a sárgadinnyét, mert az olaszok is ezt (t)eszik

    A sárgadinnye megtalálja örök lelki társát ebben a receptben, és akár hisszük, akár nem, bizony a sonka lesz a szerencsés kiszemelt. Az olasz előétel mindent hoz, amire egy forró, nyári napon szükségünk lehet.

  6. Így készül a hamisítatlan csevapcsicsa, a Balkán kedvenc fasírtja
    6.

    Így készül a hamisítatlan csevapcsicsa, a Balkán kedvenc fasírtja

    A csevapcsicsa a balkáni fasírt, amit úton-útfélen, kis túlzással mindenhol megtalálunk a térség étlapjain. Ezeknél az országoknál nem telhet el úgy ünnep, hogy ne kerüljön belőle az asztalra. Eredetileg a sertés és a marha mellett bárányhúst is tartalmaz, így ha van rá lehetőség, mindenképp csempésszünk egy keveset a receptbe.

  7. Így lesz a grízes tészta elegáns és inflációbarát is egyszerre
    7.

    Így lesz a grízes tészta elegáns és inflációbarát is egyszerre

    A grízes tésztát lehetne akár igénytelennek is nevezni, bár inkább csak a „klasszikus” kategóriába esik. Persze bármikor megvan rá a lehetőségünk, hogy egy kicsit elegánsabbá tegyük, minimális pluszköltséggel és pluszmunkával.

  8. Bang bang! Ez a pikáns kukorica szó szerint ízbombaként robban a szádban
    8.

    Bang bang! Ez a pikáns kukorica szó szerint ízbombaként robban a szádban

    Feldobnád a főtt kukoricát? A következő recept egészen különlegessé teszi a nyár egyik legnépszerűbb ételét. Készülj fel, mert ez a kukorica igazi ízbombaként fog robbanni a szádban!

  9. A retró gyümölcsleves, amin még mi sem mertünk változtatni
    9.

    A retró gyümölcsleves, amin még mi sem mertünk változtatni

    A gyümölcsleves egy igazi magyar kuriózum, ami nélkül nem telhet el nyár! Ilyenkor nyáron érdemes mindig az éppen termő idénygyümölcsökből készíteni, de az év többi részében is készíthetjük almából, körtéből, valamint fagyasztott és konzervgyümölcsökből.

  10. Süsd úgy a halat ezzel a 6 tippel, mint egy profi szakács
    10.

    Süsd úgy a halat ezzel a 6 tippel, mint egy profi szakács

    Minden tipp, amire szükséged lesz, hogy isteni halat süss!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...