-
1.
4 sajtféle, amit hiba nélkül megsüthetsz a grillen
A grillszezonban nemcsak a húsokat és zöldségeket, hanem sajtot is remekül lehet a rácsra dobni, viszont nem mindegy, hogy milyen típusú sajtot szeretnénk grillezni. Vannak erre tökéletesen alkalmas és alkalmatlan fajták – mutatjuk őket.
-
2.
A kedvenc menzás gombócunk nyári formát öltött, hogy még jobban csússzon
A menzás, főtt krumplis paradicsomos húsgombócért mindenki odavolt már gyerekként is, azonban nyáron kicsit elhanyagoljuk, hiszen testesebb és cukrosabb annál, mint ami jólesne a kánikulában. Szerencsére mi most megalkottuk a nyári változatot!
-
3.
Így alkoss finomakat éppen csak egy kevéske ribizliből is
Ribizliszezon van, és a szerencsések be is főzik ezt a kellemesen savanykás bogyós gyümölcsöt, amiből remek lekvár és szörp készíthető, és a fagyasztást is nagyszerűen bírja. De akkor is sokat kihozhatunk a ribizliből, ha csak egy kis doboznyi van otthon.
-
4.
Gyömbéres ribizlikenyér, a nyár kihagyhatatlan sütije
A nyár legfényesebb piros bogyója egy sütiben a hűsítő, és igen aromás gyömbérrel? Ez lesz a kedvenced idén!
-
5.
Tekerd sonkába a sárgadinnyét, mert az olaszok is ezt (t)eszik
A sárgadinnye megtalálja örök lelki társát ebben a receptben, és akár hisszük, akár nem, bizony a sonka lesz a szerencsés kiszemelt. Az olasz előétel mindent hoz, amire egy forró, nyári napon szükségünk lehet.
-
6.
Így készül a hamisítatlan csevapcsicsa, a Balkán kedvenc fasírtja
A csevapcsicsa a balkáni fasírt, amit úton-útfélen, kis túlzással mindenhol megtalálunk a térség étlapjain. Ezeknél az országoknál nem telhet el úgy ünnep, hogy ne kerüljön belőle az asztalra. Eredetileg a sertés és a marha mellett bárányhúst is tartalmaz, így ha van rá lehetőség, mindenképp csempésszünk egy keveset a receptbe.
-
7.
Így lesz a grízes tészta elegáns és inflációbarát is egyszerre
A grízes tésztát lehetne akár igénytelennek is nevezni, bár inkább csak a „klasszikus” kategóriába esik. Persze bármikor megvan rá a lehetőségünk, hogy egy kicsit elegánsabbá tegyük, minimális pluszköltséggel és pluszmunkával.
-
8.
Bang bang! Ez a pikáns kukorica szó szerint ízbombaként robban a szádban
Feldobnád a főtt kukoricát? A következő recept egészen különlegessé teszi a nyár egyik legnépszerűbb ételét. Készülj fel, mert ez a kukorica igazi ízbombaként fog robbanni a szádban!
-
9.
A retró gyümölcsleves, amin még mi sem mertünk változtatni
A gyümölcsleves egy igazi magyar kuriózum, ami nélkül nem telhet el nyár! Ilyenkor nyáron érdemes mindig az éppen termő idénygyümölcsökből készíteni, de az év többi részében is készíthetjük almából, körtéből, valamint fagyasztott és konzervgyümölcsökből.
-
10.
Süsd úgy a halat ezzel a 6 tippel, mint egy profi szakács
Minden tipp, amire szükséged lesz, hogy isteni halat süss!
Sonkába tekertük a sárgadinnyét, újraalkottuk a menzás paradicsomos húsgombócot
A múlt héten csodás dolgok készültek nálunk a konyhában: gyerekkort idéző retró gyümölcslevest főztünk, mennyei gyömbéres-ribizlis kenyeret sütöttünk, és igazi balkán csevapcsicsa is az asztalunkra került.