Lélegzetelállító helyen borozhatunk Budapesten: nyit a SALT étterem borbárja, a SOLID

Finom borokat inni, és Budapest nevezetességeit a magasból csodálni? Igen, ez a két dolog most már egyszerre is lehetséges, mégpedig a SOLID-ban, a SALT étterem "kistestvérében". A kellemes hangulatú bár a Hotel Rum hetedik emeletén kapott helyet, ahol különleges borválaszték vár a vendégekre, akik a SALT séfje által összeállított menüből választhatnak társat az ital mellé.

BOROK A VÁROS FELETT

A várost ezentúl egy izgalmas borbárból figyelhetitek, ami nem titkoltan a SALT kistestvére. A két helyszín több ponton is szorosan összekapcsolódik: alapanyagokban, ízekben, ételekben, borokban, és a gasztronómiához, természethez, hagyományokhoz való hozzáállásban. A SOLID-ban a boroké a főszerep, és a válogatott tételek között dominálnak a natúr és biodinamikus borok.

Egy pohár bor mellé tökéletes választás / Fotó: Salt Budapest

A bor egy természetes dolog - régen is az volt, manapság is tud az lenni. A SALT csapata hisz a természethű, gondos gazdálkodásban, és abban, hogy a borok megfelelően mutassák be az adott terület, és a fajta jellegzetességeit. Mindezt natúr és klasszikus stílusban egyaránt. A SOLID repertoárja mélyen merít a hazai és nemzetközi borok világából, csendes és habzó oldalról is, olyan borokat is felsorakoztatva, amik igazi különlegességnek számítanak.

ÉTELEK A BOROK MELLÉ

A SOLID-ba a SALT csapata tervezett ételsort Rába René séf vezényletével, aki évek óta a Salt család tagja. Az nem is volt kérdés, hogy a SALT népszerű kenyérfogása alapvető eleme lesz az ételsornak, Rába René pedig a SALT szellemiségéhez hűen saját családi emlékeiből, nagyszülei receptjeiből is hozott ötleteket az étteremre jellemző természetes és savanyított vonal mellett.

A végeredményben olyan alapanyagok kerülnek elő, mint a karamellizált vaj, a sült császárhús, a különböző házi savanyúságok vagy a sárgaborsó.

Amit pedig biztosan mindenki nagyon fog szeretni, azok a René kezei közül kikerülő pékáruk, mint a sós kifli, vagy éppen a házi platnis kenyér.

A SALT különlegességeit a SOLID-ban is megkóstolhatjuk / Fotó: Salt Budapest

HELYSZÍN

A SOLID érkezésével a Hotel Rum hetedik emelete teljesen új megjelenést is kapott. Fónagy Dóra tervezésével természetes és letisztult stílusban született újjá úgy, hogy bárhol foglal helyet az ember, biztosan élvezheti Budapest látképét. A borbár arculatáért, ahogy a SALT esetében is, a Studio NUR felel, ezzel is erősítve a két helyszín szoros összekapcsolódását.

Széles borválaszték vár minden kedves vendéget / Fotó: Salt Budapest

REGGELI

Ha nem tudtok várni július 14-ig és új reggeli törzshelyet kerestek, akkor ne nézelődjetek tovább: most szombattól már nem csak a Hotel Rum vendégei, hanem mindenki számára elérhető lesz a SOLID reggeli, a la carte kínálattal. Újragondolt reggeli kedvencek várják az éhes vendégeket, a SALT családra jellemző ízekkel és alapanyagokkal.

Most szombattól 8 és 12 óra között, hétfőtől pedig minden nap 7 és 12 óra között kóstolhatjátok meg ezeket a fogásokat a csodás kilátás mellett. Asztalt foglalni szintén ITT tudtok.

SALT A SO GOOD... MAGAZINBAN

Büszkeségre ad okot, hogy Magyarországról másodszor a SALT étterem desszertjei kerülhettek be a világ vezető cukrászoknak szóló magazinjába, a So Good...-ba. Dusha Csenge és Tóth Szilárd a csörögefánkot és a derelyét alakította SALT-osra, az ételekről pedig Fekete Antonio készített nagyszerű fotókat. Nézzétek meg őket a Dining Guide cikkében!

Fotók: Salt Budapest

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...