Messze még a karácsony, nem kell egyelőre a készülődésen törni a fejünket… persze ettől még megkönnyíthetjük a saját dolgunkat hosszan elálló karácsonyi sütemények készítésével. Ezek nem elég, hogy minőségromlás nélkül kiállják az idő próbáját, vannak olyanok, amelyeknek kifejezetten jót tesz a pihentetés. Lássuk, mely sokáig elálló karácsonyi sütemények sülhetnek akár már most is.
Nézd meg galériánkban a hosszan elálló karácsonyi sütemények receptjét!
6 sokáig elálló karácsonyi sütemény, amit jó előre megsüthetsz
Puszedli
Egyre csak puhul, puhul a mézes puszedli, ahogy közelebb kerülünk karácsony napjához: légmentesen záró dobozban már hetekkel korábban elrakhatjuk, nem lesz semmi baja. Tartsuk a kamrában, hűvös, száraz, fénytől védett helyen, tegyünk a rétegek közé papírtörlőt vagy szalvétát, hogy ne ragadjanak össze a cukormázas kalapú sütemények.
Moszkauer
Otthon talán még nem készítettük, cukrászdában azonban már egészen biztosan találkozhattunk a moszkauer hajszálvékony lapjaival. Olajos magvak, aszalt gyümölcsök lapulnak szinte láthatatlan vékonyságig, majd kapnak olvasztott csokoládét az aljukra. Ezt a csodát hűtőben, zsírpapírral egymástól elválasztott rétegekben, zárt dobozban megőrizhetjük egészen a nagy napig.
Habcsók
Talán nem a legközkedveltebb karácsonyi édesség, azt azonban mindenképpen meg kell hagynunk a habcsóknak, hogy az idő vasfogának ad némi munkát… mondjuk mindenki másénak is, aki megpróbál beleharapni a cukros sült habba. Egészen simán kibírja karácsonyig – csak arra figyeljünk, hogy ha kerül bele olvasztott csokoládé vagy más romlandó alapanyag, a szavatossága lerövidülhet, ilyenkor érdemes lehet a hűtőbe pakolni.
Sajtos tallér
Csak hogy szerepeljen valami sós is a listában: a ropogós, sajtos korongok megfelelő tárolási körülmények között nem indulnak enyészetnek akár egy-két-három héten keresztül sem. A megfelelő tárolási módszer pedig? Alufóliával (a papírtól kiszikkadnak) kibélelt doboz alaposan lezárva, gyermekkezektől jó messzire/magasra elrejtve.
Hókifli
Az apró porcukros holdacskák sem kiszáradni, sem megavasodni nem fognak két hét alatt, emiatt nem kell aggódnunk. Sokkal inkább attól, hogy a családtagok meg-megtámadják majd a kamrában elrejtett készletet huszonnegyedikéig. Helyezzük a kifliket szalvétával vagy papírtörlővel kibélelt fémdobozba, üvegbe, várják ott a vendégvárást.
Pöfeteg
Készíthetjük csokoládésan, citromosan, rengeteg különböző módon – az íz pedig tulajdonképpen mindegy is, a lényeg sokkal inkább a hosszú szavatossági idő. Ugyanis légmentesen záró dobozba pakolva a pöfeteg ellenáll az elemeknek, bátran őrizgethetjük 1-2 hétig.
Még több karácsonyi sütemény vár rád:
Zserbó, ahogy Gerzsenyi Flóra készíti
A zserbó tradicionális karácsonyi sütemény, aminek biztosított helye van az ünnepi asztalon, szorosan a bejgli és a többi aprósüti mellett. Ami azt illeti, ez egy elég munka- és ...
Mákosguba-torta sült tojáshabbal
Mákimádók, figyelem! Egy olyan tortát hoztunk nektek, amit ha egyszer elkészítetek, biztosan kötelezően felveszitek a karácsonyi repertoárotokba. A mákos guba az egyik nagy kedvencünk, de ...
Rumos mézes krémes házi recept alapján
Az ünnepek egyik legkedveltebb süteménye, mindenki kedvence, a mézes-krémes. Igazi házi recept, egy pici rummal megbolondítva! ;)
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Töltődj, hangolódj, készülődj ünnepi tartalmainkkal: