5 hozzávaló, ami tökéletesen helyettesítheti a sót

A só a konyhánk egyik legfontosabb eleme, éppen ezért célszerű B-tervvel készülni arra az esetre, ha esetleg kifogynánk belőle.

A számos célra megfelel: javítja a különböző pékáruk állagát, puhítja a húsokat, tartósít, nem utolsósorban pedig képes fokozni az ételek ízét, miközben kiemeli a többi összetevőjét is. Emiatt pedig igencsak nagy kihívás elé állítjuk magunkat, ha szeretnénk valamivel helyettesíteni.

Mégsem kell azonnal a boltba szaladni, ha éppen főznénk, és akkor konstatáljuk, hogy kifogytunk a sóból. A konyhánk és a kamránk ugyanis általában tele van magas sókoncentrációjú alapanyagokkal, amelyeket bátran felhasználhatunk helyettesítőként!

Forrásunk volt.


Még több tipp itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...