5 hozzávaló, ami tökéletesen helyettesítheti a sót

A só a konyhánk egyik legfontosabb eleme, éppen ezért célszerű B-tervvel készülni arra az esetre, ha esetleg kifogynánk belőle.

A számos célra megfelel: javítja a különböző pékáruk állagát, puhítja a húsokat, tartósít, nem utolsósorban pedig képes fokozni az ételek ízét, miközben kiemeli a többi összetevőjét is. Emiatt pedig igencsak nagy kihívás elé állítjuk magunkat, ha szeretnénk valamivel helyettesíteni.

Mégsem kell azonnal a boltba szaladni, ha éppen főznénk, és akkor konstatáljuk, hogy kifogytunk a sóból. A konyhánk és a kamránk ugyanis általában tele van magas sókoncentrációjú alapanyagokkal, amelyeket bátran felhasználhatunk helyettesítőként!

Forrásunk volt.


Még több tipp itt:

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...