Egy apró szokás minden reggel, és simán fogyhatsz pár kilót

Egy kis odafigyeléssel látványos eredményeket érhetsz el, ha bevezeted ezt a szokást a reggeli rutinodba.

A smoothie-nak rengeteg előnye van, többek között az, hogy gyorsan elkészül, energiát ad, és szuper egészséges alapanyagokból is elkészítheted, ráadásul kiváló módja annak, hogy bevigyük a napi ajánlott 3 adag zöldséget és 2 adag gyümölcsöt.

Ha friss gyümölcsök vannak benne, a turmix remek választás – de a tejszínes, cukros alapanyagokat kerüld, mert az többet árt, mint használ. Ha mindennap egy smoothie-t innál, és jól akarod csinálni, kövesd az alábbi tippeket:

  1. Kerüld a hozzáadott cukrot: turmix készítése során adj hozzá inkább egy kevés mézet, stíviát.
  2. Óvatosan a gyümölcslével: csábító lehet édes gyümölcslevek hozzáadása a turmixodhoz, de ez is sok koncentrált kalóriát és cukrot tehet hozzá. Válassz cukrozatlan növényi tejet, kókuszvizet vagy sima szűrt vizet a turmix hígításához.
  3. Ügyelj az adagokra!

Garantált a fogyás!

A gyümölcsök és zöldségek is alacsony kalóriatartalmúak, ami azt jelenti, hogy általában többet ehetsz belőlük anélkül, hogy híznál.  Ráadásul kutatások kimutatták, hogy azok, akik növényi alapú, sok gyümölcsöt és zöldséget tartalmazó étrendet követnek, kevesebb kalóriát fogyasztanak a nap során, és többet fogynak, mint az alacsony szénhidráttartalmú (keto) diétát követők. 

Tipp: Egy evőkanálnyi lenmag sok rostot és ómega-3 zsírsavat tud hozzátenni a smoothie-nkhoz. Csak arra vigyázz, hogy ne egész lenmagot használj, hanem őröltet, hiszen az egész magok csak keresztülszáguldanak az emésztőrendszeren anélkül, hogy kifejtenék jótékony hatásukat.

Szép lesz a bőröd

A friss gyümölcsök és zöldségek összetevői segíthetnek megvédeni és regenerálni a bőrsejteket, így öregedésgátló hatással is rendelkezik. Segíthetnek megvédeni a bőrt, javítani a textúrát és a megjelenést.

Az agy egészsége

A zöld leveles zöldségek és a bogyók magas antioxidáns-tartalmúak, amik javíthatják a kognitív funkciókat. Ilyen zöldség és gyümölcsfélék, amik az agy egészségét is fenntartják: a cseresznye, alma, dió, minden bogyós gyümölcs, narancs, gránátalma és spenót.

Forrásunk volt.

Szerző: Németh Orsi


Még több hasonló tartalom itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek