Sipos Tomi új szerepben, ezúttal pazar hazai borokat mutatott be

Az Irigy Hónaljmirigy oszlopos tagja, Sipos Tomi díjnyertes hazai borászatok remekeit mutatta be Budapesten, egy „titkos” belvárosi bortrezorban.

A szüreti időszak és az ősz kellős közepén a borok még nagyobb figyelmet kapnak, mint az év más szakaszában. Sipos Tomi is jobban szeret ilyenkor egy-egy palack jóféle nedűt kortyolgatni – kínálgatni pedig még inkább! Így történhetett, hogy az Irigy Hónaljmirigy oszlopos tagja alkalmi sommelier-nek csapott fel a minap, és díjnyertes hazai borászatok remekeit mutatta be Budapesten, egy „titkos” belvárosi bortrezorban. 

Különleges helyszín Fotó: PENNY

Bár Sipos Tomi felelősségteljes és mértékletes alkoholfogyasztó, főleg azért is, mert, ha teheti, akkor gyönyörű vasparipája nyergében közlekedik mindenhová, mégis szívesen kalandozik a különböző borfajták világában. Évtizedekkel ezelőtt persze más szemüvegen át tekintett az isteni nedűre, de mára már óvatos duhajként inkább a borok nyújtotta szolid gasztronómiai élményeket keresi. 

„Emlékszem még azokra az időkre, amikor csak a vébékát ismertük, vagyis kólával „lazítottuk” a vörösbort. Méghozzá tetemes mennyiségben! Persze, a 90-es évek elején a maiakhoz képest jelentősen gyengébb minőségű italokhoz jutottunk csak hozzá, és muszáj volt az élvezeti értéken bármivel javítani. Nagyon jó, hogy ez mára teljesen megváltozott, főleg, hogy remek magyar borok gazdagítják az egyre szélesedő hazai kínálati palettát” – mondta Tomi, akinek legutóbb Villányban volt alkalma honi pincészetek remekeit kóstolgatni.

Sipos Tomi új szerepben, ezúttal Fotó: PENNY

Az énekes azonban nemcsak fogyasztani, de jó házigazdaként kínálgatni is szeret. Nem csoda hát, hogy örömmel fogadta el a PENNY meghívását, és csapott fel alkalmi sommelier-nek a minap. Az áruházlánc megújuló borkínálata kapcsán díjnyertes hazai borászatok termékeit mutatta be Budapesten, egy „titkos” belvárosi bortrezorban. 

Bár a szóda is hungarikum és remek párosítás lehet ilyen finom magyar borok mellé is. Mégis azt javaslom, hogy elsősorban ne fröccsként, hanem tisztán, klasszikus borkorcsolyák, tehát sajtok, aszalt gyümölcsök vagy diófélék kíséretében fogyasszuk őket, hogy teljes legyen az ízorgia

– tanácsolta az egybegyűlteknek az énekes. 

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...