Szép őszünk volt, kellemes idővel, napsütéses délutánokkal, színpompás lombokkal...és persze fantasztikus ízekkel és ételekkel. Tegyünk méltó pontot a mondat végére, készítsünk sült sertésszűzérméket gombával körítve, sütőtökös nudlin tálalva. Aki pedig segít nekünk ebben, nem más, mint a Nosalty tehetségkutató-nyertes séfje, Pikács Árpi. Mint mindig, most is jó pár tanáccsal és konyhai trükkel érkezett, hogy ennyivel is könnyebbé tegye a munkánkat, és istenibbé az asztalra helyezett végeredményt. Lássuk, mit ajánl!
Árpi séftippjei a tökéletes sertésszűzhöz:
- Hártyázzuk le a húst, azonban ne dobjuk el a levágott részeket, hanem tegyük félre őket a fagyasztóba, egy későbbi alapléhez, mártáshoz.
- Elősütéssel ízesítsük és puhítsuk a sertést: lassan, alacsony fokon, zsályával és citromhéjjal ízesített sóban.
- A szüzet ne szeletekre vágva süssük, mert akkor kiszárad: nagyobb darabokat pirítsunk körbe alaposan, majd bőven locsolgassuk vajjal, míg el nem készül.
- Szeletelés előtt pihentessük ugyanannyi ideig, mint ameddig sütöttük.
Így pirítsuk tökéletesre a gombát:
- Ne mossuk meg a kalaposokat, mert szivacsként teleszívják magukat vízzel. Helyette száraz papírtörlővel távolítsuk el a felszínükről az esetleges szennyeződéseket.
- A pirításhoz használjunk némi olajat és extrém forró serpenyőt: így rögtön elkezdenek sülni, és nem párolódni fognak.
- A petrezselyem szárát is használjuk fel: készítsünk vele ízes, szaftos mártást.
Nézd meg videón, hogyan készíti Árpi a tökéletes szűzérmét!
Ugye nem is olyan bonyolult?
Ha te is belefognál a szűzérmék elkészítésébe, ITT megtalálod hozzá a receptet!
Kövesd figyelemmel Árpi munkásságát, mert még többször visszatér majd a Nosalty stúdiójába, további fantasztikus receptekkel és furfangos trükkökkel a tarsolyában. Csípd el új videóját a YouTube-on, egyéb izgalmas és hasznos gasztrotartalmakért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen valamint a TikTokon!
Árpi korábbi receptjeiért és profi tippjeiért kattints ide: