Árpi séftippjeivel isteni sertésszűzérméket süthetsz gombákkal és nudlival

Intsünk búcsút az ősznek ezzel a tökéletes sertésszűzrecepttel, ami nemcsak úgy egyedül érkezik a tányérra, hanem szaftos gombamártással és sütőtökös nudlival karöltve.

Szép őszünk volt, kellemes idővel, napsütéses délutánokkal, színpompás lombokkal...és persze fantasztikus ízekkel és ételekkel. Tegyünk méltó pontot a mondat végére, készítsünk sült sertésszűzérméket gombával körítve, sütőtökös nudlin tálalva. Aki pedig segít nekünk ebben, nem más, mint a Nosalty tehetségkutató-nyertes séfje, Pikács Árpi. Mint mindig, most is jó pár tanáccsal és konyhai trükkel érkezett, hogy ennyivel is könnyebbé tegye a munkánkat, és istenibbé az asztalra helyezett végeredményt. Lássuk, mit ajánl!

Árpi séftippjeivel isteni sertésszűzérméket süthetsz gombákkal és nudlival

Árpi séftippjei a tökéletes sertésszűzhöz:

  • Hártyázzuk le a húst, azonban ne dobjuk el a levágott részeket, hanem tegyük félre őket a fagyasztóba, egy későbbi alapléhez, mártáshoz.
  • Elősütéssel ízesítsük és puhítsuk a sertést: lassan, alacsony fokon, zsályával és citromhéjjal ízesített sóban.
  • A szüzet ne szeletekre vágva süssük, mert akkor kiszárad: nagyobb darabokat pirítsunk körbe alaposan, majd bőven locsolgassuk vajjal, míg el nem készül.
  • Szeletelés előtt pihentessük ugyanannyi ideig, mint ameddig sütöttük.

Így pirítsuk tökéletesre a gombát:

  • Ne mossuk meg a kalaposokat, mert szivacsként teleszívják magukat vízzel. Helyette száraz papírtörlővel távolítsuk el a felszínükről az esetleges szennyeződéseket.
  • A pirításhoz használjunk némi olajat és extrém forró serpenyőt: így rögtön elkezdenek sülni, és nem párolódni fognak.
  • A petrezselyem szárát is használjuk fel: készítsünk vele ízes, szaftos mártást.

Nézd meg videón, hogyan készíti Árpi a tökéletes szűzérmét!

Ugye nem is olyan bonyolult?

Ha te is belefognál a szűzérmék elkészítésébe, ITT megtalálod hozzá a receptet!

A sertésszűz receptjéért kattints a képre!

Kövesd figyelemmel Árpi munkásságát, mert még többször visszatér majd a Nosalty stúdiójába, további fantasztikus receptekkel és furfangos trükkökkel a tarsolyában. Csípd el új videóját a YouTube-on, egyéb izgalmas és hasznos gasztrotartalmakért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen valamint a TikTokon!


Árpi korábbi receptjeiért és profi tippjeiért kattints ide:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...