10 savanyú káposztás étel, ami felér egy C-vitamin-kúrával

A héten már elő kellett vennünk a dzsekiket, könnyű kabátokat, ugyanis megérkezett az ősz. A vastagabb ruházat mellett segíthet még egy-két savanyú káposztás étel is: vigyük be velük a C-vitaminunk egy részét.

Miért olyan egészséges a legtöbb savanyú káposztás étel? Nos, köztudott, hogy a fermentált savanyúság nemcsak az emésztést és a bélflórát tartja kicsattanó állapotban, hanem tele van olyan fontos tápanyagokkal, mint a C-vitamin. Erre pedig bizony szükségünk lesz, ha megfázásmentesen akarjuk túlélni az idei őszt és telet. Kerüljön az asztalra minél gyakrabban valamilyen savanyú káposztás étel – például az alábbiak egyike!

  1. 1.

    Kaszás leves gazdagon

  2. 2.

    Almás-káposztás pulykakockák

  3. 3.

    Székelykáposzta 2.

  4. 4.

    Kacsa "székelykáposzta" módra

  5. 5.

    Sörös káposzta

  6. 6.

    Székelygulyás

  7. 7.

    A mi korhelylevesünk

  8. 8.

    Húsgombócos savanyú káposzta cserépedényben

  9. 9.

    Húsmentes lencsés székelykáposzta

  10. 10.

    Savanyú káposztás lepény

Még több savanyú káposztás étel vár itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek