Miért olyan egészséges a legtöbb savanyú káposztás étel? Nos, köztudott, hogy a fermentált savanyúság nemcsak az emésztést és a bélflórát tartja kicsattanó állapotban, hanem tele van olyan fontos tápanyagokkal, mint a C-vitamin. Erre pedig bizony szükségünk lesz, ha megfázásmentesen akarjuk túlélni az idei őszt és telet. Kerüljön az asztalra minél gyakrabban valamilyen savanyú káposztás étel – például az alábbiak egyike!
-
1.
Kaszás leves gazdagon
-
2.
Almás-káposztás pulykakockák
-
3.
Székelykáposzta 2.
-
4.
Kacsa "székelykáposzta" módra
-
5.
Sörös káposzta
-
6.
Székelygulyás
-
7.
A mi korhelylevesünk
-
8.
Húsgombócos savanyú káposzta cserépedényben
-
9.
Húsmentes lencsés székelykáposzta
-
10.
Savanyú káposztás lepény
Még több savanyú káposztás étel vár itt!
Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!