A fermentált ételekről már régóta tudjuk, hogy nagyon egészségesek, a tudósok pedig egyre többet vizsgálódnak a témában, így napról napra jönnek az friss kutatások, melyek új előnyökről számolnak be. Mint kiderült, a fogyásban is segíthetnek! Nézzük, miért olyan jó, ha beiktatod az étrendedbe a savanyú káposztát.
Tudományosan is bizonyították
Két kutatásban is vizsgálták a savanyú káposzta hatását a fogyás szempontjából. Az egyikből kiderült, hogy a résztvevők, akik fermentált ételeket fogyasztottak, többet fogytak, mint azok, akik “csak” rostban gazdag ételeket ettek. A másikban 22 túlsúlyos és elhízott személynek kellett friss vagy fermentált káposztát fogyasztania 8 hétig.
Kiderült, hogy azok, akik fermentált káposztát (illetve kimchit) ettek, azoknál jelentősen nagyobb mértékben csökkent a derék-csípő arány, valamint a vércukorszintjük is kiegyensúlyozottabbá vált.
A szakértők azt javasolják, hogy naponta minimum egyszer fogyasszunk fermentált ételeket, hogy érzékeljük jótékony hatásukat.
Még többet olvashatsz az étrendekről itt: