A savanyú káposzta nem csak a C-vitamin miatt egészséges

Itt a tél, itt az ideje felnyitni a gondosan félretett lekvárokat, befőtteket és savanyúságokat. A savanyú káposzta régóta kedvenc C-vitamin-pótlónk, de nem csak ezért érdemes fogyasztani ezt a hagyományos finomságot.

A savanyú káposzta a magyar konyha egyik elengedhetetlen alapanyaga, számos hagyományos ételünk nélkülözhetetlen hozzávalója, és köretként, nyersen vagy párolva, fűszerekkel is gyakran fogyasztjuk. Magas C-vitamin-tartalma miatt a téli hónapokban kimondottan ajánlott a savanyú káposzta fogyasztása, de számos más pozitív egészségügyi hatása is van. 

Kattints a galériára!

Receptek savanyú káposztával:

Forrásunk volt. 


Még több egészség:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...