A sárgatúró nyírségi-hajdúsági étel, sokaknál húsvéti hagyomány, ami templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett kap helyet. Soktojásos, ízében és állagában a túróra emlékeztető édes finomság, amelyet vaníliával teszünk még ízesebbé. Mutatjuk, hogy készül a sárgatúró!
Hozzávalók:
0,5 liter tej, 5 db tojás (annyi tojás, ahány dl tej), 2 ek cukor, 1 ek vaníliás cukor (vagy késhegynyi kikapart vaníliamag), csipet só.
Elkészítése roppant egyszerű:
A tejet a cukrokkal és a sóval felforraljuk. A tojásokat beleütjük egy tálba, és nagyon lazán villával éppen átkavarjuk. Amikor a tej felforrt, beleöntjük a tojásokat, lassú tűzőn folyamatosan kevergetve, addig főzzük, amíg a tojások túrószerűen össze nem állnak. Vászonruhába rakjuk, összekötjük, fellógatva, hagyjuk kicsöpögni a levét. Tálalásig hűtőben tároljuk
Ha úgy érzed, elkelne a videós segítség, íme:
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Még több húsvét erre: