Vannak, akiknek a nyár slágergyümölcse a görögdinnye, valakiknek pedig éppen a sárga, de persze sokan mindkét gyümölcsért megvesznek. Ha az utóbbi csoportba tartozunk, vagy a családban valaki csak ezt, valaki meg csak azt szereti, így mind a két gyümölcsből van otthon, akkor jobb, ha figyelünk, hol és hogy tároljuk őket.
Sajnos a görögdinnye igencsak kényes gyümölcs, és könnyedén megromlik. Éppen ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer-pazarlás ellen küzdő, Maradék nélkül elnevezésű programja nemrégiben egy Facebook-posztban árulta el, hogyan érdemes tárolni.
Hogyan tároljuk helyesen a görögdinnyét?
A görögdinnye hidegre érzékeny gyümölcs, így 7 Celsius-fok alatti hőmérsékleten hidegkárosodást szenvedhet.
Felvágás után tehát érdemes 10-15 fokon tárolni, ha ragaszkodunk a hideg dinnyéhez, akkor fogyasztás előtt hűtsük csak le.
Azonban nemcsak hidegre allergiás a görögdinnye, hanem az etilént sem kedveli, éppen ezért tilos banán, paradicsom és sárgadinnye közelében tartani, mert úgy hamarabb megromlik.
További okos tippekkel gazadgodhat a tárházad: