Ne tároljuk együtt a görög- és a sárgadinnyét

Bár azt gondolhatnánk, hogy a sárga- és a görögdinnye jó barátok, az egyik kifejezetten nem szereti a másikat.

Vannak, akiknek a nyár slágergyümölcse a görögdinnye, valakiknek pedig éppen a sárga, de persze sokan mindkét gyümölcsért megvesznek. Ha az utóbbi csoportba tartozunk, vagy a családban valaki csak ezt, valaki meg csak azt szereti, így mind a két gyümölcsből van otthon, akkor jobb, ha figyelünk, hol és hogy tároljuk őket.

Ne tároljuk a görög- és a sárgadinnyét együtt

Sajnos a görögdinnye igencsak kényes gyümölcs, és könnyedén megromlik. Éppen ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer-pazarlás ellen küzdő, Maradék nélkül elnevezésű programja nemrégiben egy Facebook-posztban  árulta el, hogyan érdemes tárolni.

Hogyan tároljuk helyesen a görögdinnyét?

A görögdinnye hidegre érzékeny gyümölcs, így 7 Celsius-fok alatti hőmérsékleten hidegkárosodást szenvedhet.

Felvágás után tehát érdemes 10-15 fokon tárolni, ha ragaszkodunk a hideg dinnyéhez, akkor fogyasztás előtt hűtsük csak le.

Dinnyés limonádé felnőtteknek

Garantáljuk, hogy ez egy olyan koktél lesz, amiből csak egy pohárral iszol majd. És nem, ez nem egy rossz marketing, csupán annak a ténynek a következménye, hogy az egész koktél a dinnye ...

Azonban nemcsak hidegre allergiás a görögdinnye, hanem az etilént sem kedveli, éppen ezért tilos banán, paradicsom és sárgadinnye közelében tartani, mert úgy hamarabb megromlik.

Forrásunk volt.


További okos tippekkel gazadgodhat a tárházad:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...