Ne tároljuk együtt a görög- és a sárgadinnyét

Bár azt gondolhatnánk, hogy a sárga- és a görögdinnye jó barátok, az egyik kifejezetten nem szereti a másikat.

Vannak, akiknek a nyár slágergyümölcse a görögdinnye, valakiknek pedig éppen a sárga, de persze sokan mindkét gyümölcsért megvesznek. Ha az utóbbi csoportba tartozunk, vagy a családban valaki csak ezt, valaki meg csak azt szereti, így mind a két gyümölcsből van otthon, akkor jobb, ha figyelünk, hol és hogy tároljuk őket.

Ne tároljuk a görög- és a sárgadinnyét együtt

Sajnos a görögdinnye igencsak kényes gyümölcs, és könnyedén megromlik. Éppen ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer-pazarlás ellen küzdő, Maradék nélkül elnevezésű programja nemrégiben egy Facebook-posztban  árulta el, hogyan érdemes tárolni.

Hogyan tároljuk helyesen a görögdinnyét?

A görögdinnye hidegre érzékeny gyümölcs, így 7 Celsius-fok alatti hőmérsékleten hidegkárosodást szenvedhet.

Felvágás után tehát érdemes 10-15 fokon tárolni, ha ragaszkodunk a hideg dinnyéhez, akkor fogyasztás előtt hűtsük csak le.

Azonban nemcsak hidegre allergiás a görögdinnye, hanem az etilént sem kedveli, éppen ezért tilos banán, paradicsom és sárgadinnye közelében tartani, mert úgy hamarabb megromlik.

Forrásunk volt.


További okos tippekkel gazadgodhat a tárházad:

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...