Sárgaborsó főzelék babáknak

Sárgaborsófőzelék babáknak

A kisbabáink számára is fontos a változatos táplálkozás, szükségszerűen hüvelyeseknek is kell szerepelnie étrendjükben. Melyik hüvelyest adhatnánk nekik jobb szívvel, mint a legegészségesebbiket, a sárgaborsót? Már 8-9 hónapos kortól adható.

A citromlevet ne felejtsük belecsöpögtetni a végén, igazán finom ízt ad neki.

Még több babakonyha recept itt!

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 12 dkg sárgaborsó
  • 12 dkg krumpli
  • 1/4 citrom leve
  • 1 tk olaj

Elkészítés:

  1. A sárgaborsót előző nap vízbe áztatjuk.
  2. Másnap leöntjük róla az áztatóvizet, lábasba tesszük, felöntjük vízzel és feltesszük főni.
  3. A krumplit meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és amikor a borsó már majdnem megpuhult, hozzáadjuk. Puhára főzzük.
  4. Botmixerrel pürésítjük.
  5. Végül olajjal dúsítjuk, és a citromlével ízesítjük.

Még több babakonyha recept itt!

Tökfőzelék babáknak

A hiedelemmel ellentétben a legtöbb baba jóízűen eszi a tökfőzeléket. Nyáron friss, télen pedig a nyárról eltett, legyalult, fagyasztott tökből készítsük.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...