A kisbabáink számára is fontos a változatos táplálkozás, szükségszerűen hüvelyeseknek is kell szerepelnie étrendjükben. Melyik hüvelyest adhatnánk nekik jobb szívvel, mint a legegészségesebbiket, a sárgaborsót? Már 8-9 hónapos kortól adható.
A citromlevet ne felejtsük belecsöpögtetni a végén, igazán finom ízt ad neki.
Még több babakonyha recept itt!
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 12 dkg sárgaborsó
- 12 dkg krumpli
- 1/4 citrom leve
- 1 tk olaj
Elkészítés:
- A sárgaborsót előző nap vízbe áztatjuk.
- Másnap leöntjük róla az áztatóvizet, lábasba tesszük, felöntjük vízzel és feltesszük főni.
- A krumplit meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és amikor a borsó már majdnem megpuhult, hozzáadjuk. Puhára főzzük.
- Botmixerrel pürésítjük.
- Végül olajjal dúsítjuk, és a citromlével ízesítjük.