Sárgaborsó főzelék babáknak

Sárgaborsófőzelék babáknak

A kisbabáink számára is fontos a változatos táplálkozás, szükségszerűen hüvelyeseknek is kell szerepelnie étrendjükben. Melyik hüvelyest adhatnánk nekik jobb szívvel, mint a legegészségesebbiket, a sárgaborsót? Már 8-9 hónapos kortól adható.

A citromlevet ne felejtsük belecsöpögtetni a végén, igazán finom ízt ad neki.

Még több babakonyha recept itt!

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 12 dkg sárgaborsó
  • 12 dkg krumpli
  • 1/4 citrom leve
  • 1 tk olaj

Elkészítés:

  1. A sárgaborsót előző nap vízbe áztatjuk.
  2. Másnap leöntjük róla az áztatóvizet, lábasba tesszük, felöntjük vízzel és feltesszük főni.
  3. A krumplit meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és amikor a borsó már majdnem megpuhult, hozzáadjuk. Puhára főzzük.
  4. Botmixerrel pürésítjük.
  5. Végül olajjal dúsítjuk, és a citromlével ízesítjük.

Még több babakonyha recept itt!

Tökfőzelék babáknak

A hiedelemmel ellentétben a legtöbb baba jóízűen eszi a tökfőzeléket. Nyáron friss, télen pedig a nyárról eltett, legyalult, fagyasztott tökből készítsük.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...