Erdélyi sajtos spárgával és édesen/sósan is rendelhető káposztás tésztával érkezik a SALT új menüsora

A SALT-ban is kitavaszodott, és hiába van egyelőre cidri odakinn április végéhez képest, teljesen megújult szezonális menüsorral + egy izgalmas májusi programajánlóval is előrukkolt az étterem csapata.

„Néha elég egy hosszabb beszélgetés, egy gyerekkori emlék, egy utazás, egy érdekes gasztronómiai olvasmány, vagy egy jó közös összekóstolás, és meg is van egy új étel lelke" - olvashatjuk a SALT körlevelében az új, tavaszi étlappal kapcsolatban, mely az étterem bevallása szerint sok-sok hétnyi munka után nyerte el mostani formáját a legfrissebb tavaszi gyógy- és vadnövények, gombák valamint a teljes csapat közreműködésével.

Tóth Szilárd munka közben / Fotó: SALT

Tóth Szilárd séf ötletei és szatmári történetei, a paraszti illetve az erdélyi konyha elemei a természet kincseivel együtt határozzák meg a tavaszi/nyári menü gerincét.

Ízelítő az új étlapról

Került a menüsorra sertésnyelv fermentált rebarbarával, rózsával és csomborral, de megjelenik a káposztás tészta is "Saltosra" alakítva, melynek különlegessége, hogy édesen és sósan is kérhető.

A krumpli marad, méghozzá lepény és leves formájában, otthonos hangulatot hozva magával, és a csengelei spárga is felkerült a menüsorra egy erdélyi csavarral: ezúttal gyergyótekerőpataki sajttal készül.

Az ételek mellett Máté borsorai illetve Maya és Lili dzsúzai is kóstolhatók.

Május 7-én SALT LAB FERMENTÁCIÓK workshop!

A SALT LAB következő állomása / Fotó: SALT

2024. május 7-én kerül sor a következő izgalmas workshopra Edina és Lőrinc vezényletével a SALT-ban, a SALT LAB sorozat következő állomásaként. Téma: a miso és a koji rejtelmeinek feltárása és közös misokészítés.

Foglalás és további infó itt!

Címlapfotó: SALT


Még több éttermes hír és ajánló:

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...