„Néha elég egy hosszabb beszélgetés, egy gyerekkori emlék, egy utazás, egy érdekes gasztronómiai olvasmány, vagy egy jó közös összekóstolás, és meg is van egy új étel lelke" - olvashatjuk a SALT körlevelében az új, tavaszi étlappal kapcsolatban, mely az étterem bevallása szerint sok-sok hétnyi munka után nyerte el mostani formáját a legfrissebb tavaszi gyógy- és vadnövények, gombák valamint a teljes csapat közreműködésével.
Tóth Szilárd séf ötletei és szatmári történetei, a paraszti illetve az erdélyi konyha elemei a természet kincseivel együtt határozzák meg a tavaszi/nyári menü gerincét.
Ízelítő az új étlapról
Került a menüsorra sertésnyelv fermentált rebarbarával, rózsával és csomborral, de megjelenik a káposztás tészta is "Saltosra" alakítva, melynek különlegessége, hogy édesen és sósan is kérhető.
A krumpli marad, méghozzá lepény és leves formájában, otthonos hangulatot hozva magával, és a csengelei spárga is felkerült a menüsorra egy erdélyi csavarral: ezúttal gyergyótekerőpataki sajttal készül.
Az ételek mellett Máté borsorai illetve Maya és Lili dzsúzai is kóstolhatók.
Május 7-én SALT LAB FERMENTÁCIÓK workshop!
2024. május 7-én kerül sor a következő izgalmas workshopra Edina és Lőrinc vezényletével a SALT-ban, a SALT LAB sorozat következő állomásaként. Téma: a miso és a koji rejtelmeinek feltárása és közös misokészítés.
Címlapfotó: SALT
Még több éttermes hír és ajánló: