Meglepő hozzávalók, amelyektől sokkal finomabb lesz a salátád

Elsőre meredeknek tűnhet, hogy a sós salátába kvázi édességek kerüljenek, vagy épp teljesen más formában használjuk fel az alkotóelemeket, mint azt megszoktuk, mégis érdemes kísérletezni, mert merőben új ízeket fedezhetünk fel.

Most, hogy végre elérkezett a tavasz, szívesebben eszünk salátát, készülnek a sokféle friss, tavaszi zöldből a különböző kreációk. Ám amikor már sokadszor kerül a szokásos zöldsaláta az asztalra különböző öntetekkel, kicsit fogyhat a lelkesedésünk, ilyenkor érdemes kipróbálni valami újat. Dobjuk fel a salátánkat!

Amitől a csirkés saláta elsőrangú lesz: barna cukor

A The Kitchn ajánlása szerint érdemes kipróbálnunk egy olyan összetevőt, amelyről soha nem gondolnánk, hogy illik nemcsak a salátához, hanem kifejezetten a csirkés, majonézzel, joghurttal készülő salátához. Dobjuk fel a salátát nem mással, mint barna cukorral! A sült csirkéhez adjunk szárzellert és néhány szem félbevágott szőlőszemet – ezek adják meg a kellő fanyar, édes és savanyú ízvilágát az ételnek, majd a szokásos joghurtos, majonézes dresszinghez keverjünk egy kanálnyi barna cukrot, egészen meglepő, mennyit dob az egész étel ízén.

Játsszunk az állagokkal és a hozzávalók méretével

Két dolog tudja elrontani egy finomnak ígérkező saláta élvezeti értékét: az egyik ha a hozzávalók túl nagyok, és nem tudjuk őket kényelmesen a villánkra szúrni, és egy falatként bekapni. Igyekezzünk mindig falatnyi darabokra vágni vagy tépkedni a salátaleveleket. A másik, amitől hamar unalmassá válhat egy saláta, ha nem játsszunk azzal, hogy különböző állagú alapanyagokat párosítunk össze benne. Legyen a salátánkban mindig valami ropogós elem: ez lehet pirított mag- vagy dióféle, ami extra ropogósságot és telt ízt ad az ételnek.

Sült körtés saláta

Tavaszias hangulatú saláta. Gyors és ideális ebéd vagy vacsora. A recept kisebb változtatásokkal a NLKonyha legfrissebb számából való.

Kínai ropogós zellersaláta

Nálam mindig az van a zellerszárral, hogy megveszem, mert valamibe kell, viszont csak egy-két szárat használok belőle, a többi pedig megmaradt, és nem tudom, mit kezdjek vele. Most már ...

Ne csak a saláta legyen nyers!

Plusz ropogósságot adhat még az is, ha egyes zöldségféléket teljesen nyersen adunk a salátához: nem muszáj megsütni vagy párolni a borsót, brokkolit vagy éppen karfiolt, kis mennyiségben, apróra vágva remekül tud érvényesülni a salátában nyersen is.

Kell valami édes is!

Ahogy a savasság, úgy az édesség összhangja is nagyon fontos egy jól sikerült salátában: ehhez használhatjuk a már említett cukrot, de olyan hozzávalókat is, amikkel elsősorban édességekben szoktunk találkozni. Kerülhet a salátába például kandírozott gyümölcs, fagyasztott vagy friss bogyós gyümölcs, friss eper vagy szőlő is. Ha pedig a kamrapolcon évek óta árválkodik egy kissé besűrűsödött lekvár, nyugodtan bontsuk meg és adjunk egy kiskanállal a saláta dresszingjéhez belőle. Nem fogjuk megbánni!

Szőlős-diós-sajtos salátatál

Egy szuper izgalmas saláta szőlővel, dióval, almával, aszalt szilvával, sajttal és egy isteni balzsamos dresszinggel. Vacsora előételeként friss bagettel, vagy csak úgy magában is bárkit ...

Tízperces eper-spárga saláta

A tavasz két legcsodásabb alapanyaga került most egy kirobbanóan friss és végtelenül egyszerű salátába, ami cakumpakk 10 perc alatt elkészül. Gyakorlatilag annyira egyszerű műveletről ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több tipp itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...