Tény és való, hogy nyáron könnyebb dolgunk van - egyrészt a nagy melegben sokkal egyszerűbb salátaleveleket rágcsálni, másrészt tele van minden friss zöldségekkel. De ki mondta, hogy a salátaevés levélrágcsálásból áll? És ki mondta, hogy ősszel és télen nem találunk megannyi egészséges, laktató, vitalizáló zöldséget a piacon? A cékla, az édeskrumpli, a sütőtök, a paszternák, a különböző gyökérzöldségek tele vannak vitaminnal, és heti egy két alkalommal az asztalunkra kerülnek, biztosan nem kell aggódnunk a karácsonyi kajadömpig miatt. Hoztunk tehát három szezonális darabot - hamar elkészülnek, egészségesek, laktatóak, vacsorára, vagy akár egy dobozban, munkaebédnek is jó szívvel ajánljuk őket!
Ha van egy kis maradék kacsasültünk otthon, ez a recept nettó 5 perc alatt összedobható. Ha nincs, akkor is kb. 20 percet kell rászánnunk - az ázsiai öntet, a puha kacsamell, és a kirobbanóan gyümölcsös gránátalma mag pedig mennyei kombináció!
Igazi téli darab - fodros kel, édes burgonya, gomolya, és kesudió egy gyömbéres öntettel. Bár a fodros kel nálunk viszonylag új dolog, piacokon más sok helyen be lehet szerezni, és igazi vitaminbomba!
Kurkumás kuszkus, zöldségek, fetasajt - laktató, finom saláta, ami tulajdonképpen köretként is megállja a helyét. Hidegen is tökéletes, és garantáltan laktató!
A recepteket keresd az e havi Nők Lapja konyhában!