Szív- és lélekmelengető quinoasaláta minden földi jóval

Ez egy hűvöskés időjáráshoz illő, különleges és kiadós saláta, ami gazdag ízeivel és intenzív, zöldes színeivel teljesen levesz minket a lábunkról. A fő és leglaktatóbb hozzávalója a quinoa, ami egy alacsony szénhidráttartalmú, és meglepően magas fehérjetartalmú magféle. Kerül még bele minden földi jó: magvak, hüvelyesek, fodros kel, az egészet pedig egy pikáns tahinis öntettel koronázzuk meg.

A quinoa, más néven rizsparéj egy igazi „superfood" (azokat az alapanyagokat nevezték el így, amelyekben rengeteg tápanyag, vitamin található). Fogyókúrázóknak és diétázónak is ajánlott, sokoldalú, gluténmentes, és könnyen elkészíthető magféle. Gyakran használom, szinte minden alapanyaggal passzol, most egy harmonikus quinoasalátát készítettem, ami önmagában is elég tartalmas, de köretnek is kiváló. Kerül még bele minden földi jó, magvak, hüvelyesek, fodros kel, és az egészet egy pikáns tahinis öntettel koronázzuk meg.

Langyos fodroskel-saláta minden földi jóval - RECEPT ITT!

Hozzávalók a quinoasalátához:

quinoa, csicseriborsó (1 konzerv), fejtett lóbab (fagyasztott), fodros kel, tökmag, törökmogyoró, bacon (opcionális), fokhagyma (reszelve), 1 csokor koriander vagy petrezselyem

Az öntethez:

tahini, juharszirup, só, bors, citromlé, tökmagolaj vagy olívaolaj

TIPP: a recept csak útmutató. Használjuk nyugodtan kedvenc magjainkat és hüvelyeseinket a salátához!

Langyos fodroskel-saláta minden földi jóval - RECEPT ITT!

Elkészítés:

Saláta

A quinoát átmossuk, majd kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük. Ha kész, félretesszük hűlni. Első körben a magokat száraz serpenyőben lepirítjuk, majd tálalásig félretesszük.
Ugyanebben a serpenyőben a bacont zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, majd a csicseriborsót és a babot, végül rátépkedjük a fodros kel leveleit, és egy kicsit átkeverjük, de nem pirítjuk már tovább.

Langyos fodroskel-saláta minden földi jóval - RECEPT ITT!

Egy nagy tálban összekeverjük a főtt quinoát, a pirított magvakat és hüvelyeseket a kellel. Alaposan átforgatjuk, majd megszórjuk frissen aprított korianderrel vagy petrezselyemmel.

Öntet

Egy tálkában simára keverjük a hozzávalókat, majd ezzel nyakon öntve tálaljuk a salátát
Langyosan és hidegen, magában vagy húsok, halak mellé köretnek is tökéletes.

Langyos fodroskel-saláta minden földi jóval - RECEPT ITT!

Recept és fotók: Gerzsenyi Flóra

A Lanygos kel ssali teljes receptjét ide kattintva találod meg a teljes receptjét. Mentsd el későbbre, vagy küldd el valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több nem hétköznapi recept itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...