Így varázsold szépségessé és ünnepélyessé a salátáidat

Ha szeretnél adventi hangulatba kerülni, de a nagy sütizéseket a karácsonyi időszakra tartogatnád, akkor hoztunk pár remek ötletet, hogyan varázsold a salátáidat ünnepivé.

Bár nyakunkon a karácsony, könnyedén előfordulhat, hogy még nem érzed igazán az ünnep hangulatát. Különösen akkor lehetséges ez, ha nagyon tudatosan étkezel, és nem szeretnél sok cukrot és zsíros ételt fogyasztani karácsony előtt (vagy alatt). Szerencsére nemcsak a kalóriadús fogások lehetnek ünnepiek, hiszen akár egy salátát is azzá varázsolhatsz, hogy igazán átéld a meghitt hangulatot.

A tél kedvenc gyümölcse

Bármilyen hihetetlen, a narancs nemcsak a gyümölcssalátákban szuperál tökéletesen, de a megszokott salátákat is nagyon fel tudja dobni savanykás ízével.

Citrusos-gránátalmás kacsasaláta

Nagyon szeretem a salátákat, különösen ha valóban tartalmasak. Hússal, tésztával vagy akár egy kis krutonnal bármikor turbózhatjuk. A lényeg, hogy a salátánk valóban önálló ...

Édes élvezet

Készíts mézes dresszinget a salátáidhoz. Ezzel garantáltan megédesítheted egy kicsit ezt az időszakot, és ha esetleg valamilyen különlegesebb virágból készültet választasz, akkor sokkal pikánsabb is lesz a végeredmény!

Ropogós gyémántocskák

A gránátalma vörös színével abszolút hozza az ünnepi hangulatot, ízével pedig megkoránozza, és egyedivé teszi a salátádat. Ez a gyümölcs remekül működik madársalátával, céklával és fetasajttal.

Karfiolos bulgursaláta

Azt szeretem a legjobban ebben a receptben, hogy még hidegen is isteni finom, így akár dobozba csomagolva, egy rohanós hétköznap ebédre is kiváló!

Cékla carpaccio

Tudtátok, hogy a sült cékla mennyei carpaccio alapanyag? Ha még sosem próbáltátok ezt az egyszerű, de nagyszerű vegán verziót, mindenképp tegyétek meg!

Kis ropogós finomságok

Az olajos magvak szintén ünnepi hangulatot kölcsönöznek, ráadásul, ha sok diót vettünk a karácsonyi sütikhez, akkor itt ellőhetjük a felesleget. Pirítsuk meg őket egy kicsit sütőben, hogy még intenzívebb legyen az ízük.


Még több életmód:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...