Az ok, mely miatt az orvos szerint nem kéne salátát vacsoráznod

Bár elsőre talán jó ötlet lehet egy finom saláta, a szakértő inkább nem tanácsolja, hogy ez legyen az utolsó étkezésünk.

Egy könnyed saláta remek ötletnek tűnhet vacsorára, hiszen kalóriaszegény, és nem nehezít el – gondolnánk elsőre. Az orvos azonban kifejezetten nem javasolja, hogy salátát fogyasszunk lefekvés előtt.

Az ok, mely miatt az orvos szerint nem kéne salátát vacsoráznod

Az olyan nyers zöldségek, mint a saláta, sok rostot tartalmaznak, amit nehéz megemészteni, és ha túl későn fogyasztjuk ezeket, megterhelhetik az emésztőrendszerünket. Ez puffadáshoz és kellemetlen érzéshez vezethet, végső soron pedig negatívan hathat az alvásunk minőségére

– mondta Dr. Maximilian Schubert, a Mayrlife Medical Health Resort orvosigazgatója.

Az orvos nemcsak a saláták elkerülését javasolja, hanem a nyers ételek minden formáját. Ezek közé tartoznak a nyers zöldségek, a hús (pl. félig átsült steak, tatárbeefsteak) és a hal is (pl. sushi), de ebbe a kategóriába sorolhatóak a diófélék is. A friss gyümölcs az orvos szerint pedig szintén kifejezetten rossz ötlet.

Amellett, hogy a gyümölcsöket általában nyersen fogyasztják, sok gyümölcscukrot (fruktózt) is tartalmaznak, ami egyeseknél emésztési problémákat, például puffadást és hasi fájdalmat okozhat. A magas cukortartalom a vércukorszintet is befolyásolhatja, és ezért megzavarhatja az alvást

– magyarázta a szakértő.

Persze az orvos felhívja arra a figyelmet, hogy ezek az alapanyagok nagyon egészségesek, így a nap többi szakában fogyasszuk őket bátran!

Tabbouleh hagyományosan

A tabbouleh, a közel-keleti konyhák meghatározó mezzéje, eredendően Libanon és Szíria hegyes vidékéről származik. Mára az egész világon elterjedt ez a könnyed, zöldségekkel és sok ...

Marokkói sárgarépa-saláta

Ez a saláta nem csak finom, rendkívül egészséges, ráadásul annyira szép színes, hogy már a látványa bearanyozza az ember napját. Tökéletes szereplője lehet a grillezéseknek, de ...

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...