Az új kedvenc Sajtos Dundi Rudi, egy meglepő összetevővel

Ha nem tudsz (vagy nem is akarsz) lemondani a rántott-bundázott dolgokról, egyrészt teljesen megértjük, és veled vagyunk, másrészt elhoztuk neked a sajtos dundi rudinkat, aminek nemcsak a neve, de az íze is színtiszta szerelem lesz, fixen. Bízz bennünk!

Ha úgy döntöttél, mindenképpen valamiféle forró, olajban sült, ropogós, aranybarna falatkával kényeztetnéd magad ebben a morcos időben, akkor pont jó helyen jársz, mert véletlenül pont tartogatunk valamit a tarsolyunkban. Ezek a Sajtos Dundi Rudik sonkától laktatóak, sajttól nyúlósak, prézlitől ropogósak, és egy titkos összetevőtől nyerik el tökéletes, kifolyásmentes külsejüket...ez nem más, mint a rizspapír!

A Sajtos Dundi Rudi receptjét a képre kattintva találod!

Tudjuk jól, hogy a rizspapírnak nem éppen az a funkciója, amire most használtuk, de ez a recept túl jó ahhoz, hogy ne osszuk meg veletek!

Hozzávalók:

10 nagy db rizslap, 200 g sonka (szeletelve), 100 g trappista sajt (5-6 centis rudakra vágva), 100 g mozzarella (5-6 centis rudakra vágva), 100 g finomliszt, 4 db tojás, 20 dkg panko (sima morzsa is megfelel), 2 dl tartármártás (tálaláshoz), 1 ek szezámmag, 10 dl napraforgó olaj

A Sajtos Dundi Rudi receptjét a képre kattintva találod!

Elkészítés:

Először is nedvesítsük meg a rizspapírt egy tál langyos ízben, és várjuk meg, amíg megpuhul. Ügyeljünk arra, hogy ne használjunk túl forró vizet, mert szétszakad a lap!

Ezután tegyünk 1 vagy 2 szelet sonkát és egy sajtrudat a lap egyik végére. Hajtsuk fel a végét, és hajtsuk rá az oldalait is, majd szorosan, feszesre tekerjük fel, akárcsak egy nyári tekercset.

Ezt követően hagyományosan panírozzuk be, de duplán!

Forgassunk minden tekercset lisztbe, majd tojásba, végül a morzsába (amibe tettünk egy evőkanál szezámmagot). Majd ismételjük meg a tojás-morzsa fázist. Ehhez hasonlóan járjunk el minden tekercsnél. Így biztosan nem szökik ki a sajt, és jó vastag ropogós bunda lesz a rudikon.

+TIPP: így akadályozzuk meg az összetevők keveredését panírozáskor:

  • alkalmazzuk a kétkezes módszert: az egyik kezünkkel csak a száraz (liszt, zsemlemorzsa), míg a másikkal csak a nedves (tojás) tálba nyúljunk: így a kezünkön sem alakul ki bundaréteg, és a tálak tartalma is nagyrészt sértetlen marad
  • használhatunk villát vagy csipeszt is, főleg ha kisebb méretű dolgokat panírozunk
A Sajtos Dundi Rudi receptjét a képre kattintva találod!

Közepesen forró olajban süssük őket aranybarnára, és kedvenc szószunkkal vagy köretünkkel tálaljuk. Jó étvágyat nektek!

Köretajánlónk:

Vegán krumplipüré

Egy jó krumplipüré sose rossz! Ráadásul egyáltalán nem ördöngösség teljesen tejmentesen elkészíteni, attól még simán lehet szuperfinom és krémes! Rántott zöldségek, raguk, ...

A Sajtos Dundi Rudi receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra


Még több recept Flórától:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...