Ezeket a sajtokat edd, ha nem akarsz hízni

Sajnos a sajtokkal nem egyszerű a helyzet, hiszen sok szempontból egészségesek, de emellett nem ritkán rengeteg zsírt és kalóriát tartalmaznak, így nagy mennyiségben hizlalhatnak. Szerencsére vannak olyan sajtfajták, melyeket bátran ehetsz még akkor is, ha diétázol.

A sajtok igencsak rejtélyesek tudnak lenni, hiszen rengeteg fajta létezik belőlük, és sokféle eljárás is akad az elkészítésükre. A szakértők felhívják a figyelmet, hogy nem lehet egy csoportba sorolni mindet: figyelembe kell venni a tej eredetét, de még az állatok gondozásának módját is.

Ezeket a sajtokat edd, ha nem akarsz meghízni

Tehát tényleg nem egyszerű kérdés, milyen sajtot válasszunk a diétánk alatt, hiszen azt is szem előtt kell tartanunk, hogy egy érettebb, magasabb kalóriatartalmú fajtából kevesebbet fogyasszunk, mint például egy könnyedebb, kevésbé hizlaló fajtából.

Szerencsére azért akadnak olyan sajtok, melyekről egyértelműen rá tudjuk húzni: egészségesek.

Ilyen például a kecskesajt, ami a legjobban emészthető az emberi szervezet számára. Ennek oka, hogy kecskesajtnak az alapanyaga hasonlít legjobban az emberi tejhez, amely 10% kazeint tartalmaz.

Mozzarellás csirkemell fűszeresen

Párom és én sokat sportolunk, szóval szükségünk van sok fehérjebevitelre, illetve kevés szénhidrátra. Próbálom mindig feldobni kicsit az étkezéseket, hogy ne csak az unalmas ...

A parmezánnal sem lőhetünk nagyon mellé, annak ellenére, hogy igencsak magas a sótartalma. A szakértők azt javasolják, hogy ezt a fajtát azonban csak ízesítésre használjuk.

A másik tuti megoldás a mozzarella. Ez akár nagyobb mértékben is fogyasztható, alacsony kalóriatartalma miatt. Annyi a titka, hogy lehetőség szerint ne előre csomagoltat, hanem frisset vásároljunk belőle.

Forrásunk volt.


Még több a sajtokról:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...