6 sajtféle, amit a diéta alatt is bármikor ehetsz

Sokan úgy gondoljuk, hogy a sajt tiltólistás, ha diétázunk, pedig van néhány olyan fajtája, amelynek alacsonyabb a zsírtartalma és sok fehérjét tartalmaz, így bátran fogyaszthatjuk.

A sajtokat nagyon sokan szeretjük, és szívesen fogyasztjuk, azonban ha diétázni kezdünk, ez az első tétel, amit lehúzunk a fogyasztható ételek képzeletbeli listájáról. Azonban nem kell mindegyikről lemondanunk, hiszen vannak olyan fajták, amik zsírszegényebbek és fehérjében gazdagabbak, így egy kis odafigyeléssel könnyedén beilleszthetjük a diétánkba. Nézzük, mely sajtokkal dobhatjuk fel a diétánkat.

Mozzarella

A mozzarella lesz az egyik legjobb barátod a diéta alatt, hiszen akár magában is fogyaszthatod, úgy is eltelítődsz vele. De ha ez nem tűnik annyira csábítónak, akkor készíts belőle caprese salátát, vagy dobj fel vele valamilyen húsételt. 21 grammban összesen 62 kalória van, alacsony a zsírtartalma, és magas a fehérjetartalma.

Mozzarellás bulgursaláta

Amikor lehet kapni finom érett paradicsomot és csak egyedül vagyok, gyakran készítem magamnak vacsorára, mert gyorsan megvan, finom, laktató és egészséges. :) Kedvenc nyári vacsorám! Már ...

Insalata caprese

Egyszerű olasz saláta. Titka a kifogástalan alapanyagokban rejlik, azaz, ha lehetőségünk van, készítsük bivalymozzarellából, nagyon finom paradicsomból, és szuper minőségű ...

Brokkoli alapú pizza Grétitől

A brokkolit sokféleképpen elkészíthetjük. Ez a recept egy merőben új lehetőséget kínál, liszt helyett alkalmazza a gyönyörű zöldséget. Habár kívülről nem látható szép színe, ...

Feta

Ha kicsit markánsabb ízre vágysz, akkor próbáld ki a fetát. Ennek a fajtának kevesebb a kalóriatartalma, mint a mozerellának. Csupán 55 kalória van az előbb említett mennyiségben, és 3 gramm fehérjét is tartalmaz, mégis érdemes óvatosan bánni vele, ugyanis sokkal magasabb a nátriumtartalma, mint más sajtoknak. Bátran dúsítsd vele a salátáidat, vagy dobd fel vele a csirkés ételeidet.

Cottage Cheese

Szinte teljesen elhanyagolható a kalóriatartalma, hiszen 1 adagban (21 gramm) csupán 17,6 kalória van. Teheted salátába, készíthetsz belőle frittatát, de ha nincs sok időd sózva, borsozva rákenheted egy szelet teljes kiörlésű kenyérre is.

Parmezán

Igazán egyedi ízvilágú sajt, ami szinte minden fogást feldob. Bátran használhatjuk, hiszen 21 gramm 66,5 kalóriát tartalmaz, ami nem túl sok, ráadásul tényleg nem kell sokat tenni belőle egy-egy fogásra, erős ízének köszönhetően.

Fokhagymás zöldséges frittata

A világ egyik legegyszerűbb fogása, úgy variáljuk, ahogy kedvünk és hűtőnk tartalma engedi! Amennyire könnyű, annyira látványos is elkészültekor, így biztosan mindenkit levesz a ...

Ricotta

A finom és krémes ricotta csupán 31 kalóriát tartalmaz adagonként. A legjobb, ha különböző zöldségeket töltünk meg vele, hiszen így egy nagyon tápláló, hosszan kitartó fogást kapunk, ami után nem éhezünk meg gyorsan.

Forrásunk volt.


Még több fogyókúra:

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!