6 sajtféle, amit a diéta alatt is bármikor ehetsz

Sokan úgy gondoljuk, hogy a sajt tiltólistás, ha diétázunk, pedig van néhány olyan fajtája, amelynek alacsonyabb a zsírtartalma és sok fehérjét tartalmaz, így bátran fogyaszthatjuk.

A sajtokat nagyon sokan szeretjük, és szívesen fogyasztjuk, azonban ha diétázni kezdünk, ez az első tétel, amit lehúzunk a fogyasztható ételek képzeletbeli listájáról. Azonban nem kell mindegyikről lemondanunk, hiszen vannak olyan fajták, amik zsírszegényebbek és fehérjében gazdagabbak, így egy kis odafigyeléssel könnyedén beilleszthetjük a diétánkba. Nézzük, mely sajtokkal dobhatjuk fel a diétánkat.

Mozzarella

A mozzarella lesz az egyik legjobb barátod a diéta alatt, hiszen akár magában is fogyaszthatod, úgy is eltelítődsz vele. De ha ez nem tűnik annyira csábítónak, akkor készíts belőle caprese salátát, vagy dobj fel vele valamilyen húsételt. 21 grammban összesen 62 kalória van, alacsony a zsírtartalma, és magas a fehérjetartalma.

Feta

Ha kicsit markánsabb ízre vágysz, akkor próbáld ki a fetát. Ennek a fajtának kevesebb a kalóriatartalma, mint a mozerellának. Csupán 55 kalória van az előbb említett mennyiségben, és 3 gramm fehérjét is tartalmaz, mégis érdemes óvatosan bánni vele, ugyanis sokkal magasabb a nátriumtartalma, mint más sajtoknak. Bátran dúsítsd vele a salátáidat, vagy dobd fel vele a csirkés ételeidet.

Cottage Cheese

Szinte teljesen elhanyagolható a kalóriatartalma, hiszen 1 adagban (21 gramm) csupán 17,6 kalória van. Teheted salátába, készíthetsz belőle frittatát, de ha nincs sok időd sózva, borsozva rákenheted egy szelet teljes kiörlésű kenyérre is.

Parmezán

Igazán egyedi ízvilágú sajt, ami szinte minden fogást feldob. Bátran használhatjuk, hiszen 21 gramm 66,5 kalóriát tartalmaz, ami nem túl sok, ráadásul tényleg nem kell sokat tenni belőle egy-egy fogásra, erős ízének köszönhetően.

Ricotta

A finom és krémes ricotta csupán 31 kalóriát tartalmaz adagonként. A legjobb, ha különböző zöldségeket töltünk meg vele, hiszen így egy nagyon tápláló, hosszan kitartó fogást kapunk, ami után nem éhezünk meg gyorsan.

Forrásunk volt.


Még több fogyókúra:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...