Mutatjuk, hogyan készül a mennyei, gyors, mediterrán PARADICSOMOS GARNÉLA

Tudjuk, nem minden nap eszünk ilyet, a karanténban töltött napokat viszont nagyon feldobhatja ez az egyszerű paradicsomos-garnélás recept, melynek mediterrán ízvilágával nem lehet betelni.

A karantén ideje alatt napról napra próbálunk egyre praktikusabbak lenni főzés terén. Szeretnénk gyorsan és egyszerűen laktató, ízletes ételeket készíteni, ezen körülmények között azonban hajlamosak vagyunk csak a már jól bevált receptekhez fordulni, pedig a változatosság ebben az időszakban különösen gyönyörködtet, éppen ezért hoztunk nektek egy különleges paradicsomos-garnélás receptet, amelyet akár fél óra alatt is el lehet készíteni, cserébe még nagyon különleges és laktató is!

A paradicsomos-sáfrányos garnéla receptjét ITT TALÁLOD!

Egy gyors és egyszerű garnélareceptet mutatunk, aminek bárki bátran nekiállhat, még akkor is, ha előtte sosem próbálkozott tengeri herkentyűkkel. Itt ugyanis a paradicsomszósz önmagában is isteni, a paradicsom, a hagyma és a sáfrány csodálatosak együtt, az olajbogyó pedig remekül egyensúlyozza az édeskésségüket. Egy kevés száraz fehérbort is löttyintettünk alá, ami nagyon jól áll a citromnak és a garnélának is. A tengeri herkentyű pedig csak a legvégén kerül bele, így nem lesz gumisan túlsütött (ami gyakori probléma), hanem omlós és szaftos marad, pont, ahogy mi imádjuk!

Hozzávalók a garnélához: 2 evők olívaolaj, 1 citromból nyert citromhéj, 1 evőkanál gyömbér (friss), só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 1 kávéskanál cayenne bors, 1 teáskanál füstölt pirospaprika, 1 teáskanál őrölt, fűszerkömény, 30 dkg garnéla, 10 dkg zöld olajbogyó

Hozzávalók a szószhoz és a tálaláshoz: 2 evőkanál olívaolaj, 1 kis db fehér hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 40 dkg konzerv paradicsom (darabolt), 1 evőkanál sűrített paradicsom, 1 csipet sáfrány, 1 dl fehérbor (száraz), 2 evőkanál petrezselyem (friss)

A garnélához az olívaolajat és a fűszereket egy tálkában elkeverjük. A garnélákat ha kell, megtisztítjuk (vágjuk ki a belüket, ha feketének látjuk), majd a felezett és magozott olajbogyókkal együtt a szószhoz adjuk. Alaposan összeforgatjuk az egészet, és 30 percre hűtőbe tesszük pácolódni. Ezalatt elkészítjük a paradicsomos szószt.

A szószhoz az olívaolajat egy serpenyőben felforrósítjuk, majd üvegesre pároljuk rajta a vékonyra szeletelt hagymát (egy nagy felét, vagy egy kicsit használjunk) és a reszelt fokhagymát.

Hozzáadjuk a darabolt és a sűrített paradicsomot, rámorzsoljuk a sáfrányt, és felöntjük a száraz fehérborral. Ha savanykásnak érezzük a paradicsomot, ellensúlyozzuk 1-2 teáskanál cukorral.
Fedjük le, hogy ne fröcsögjön a paradicsom, és alacsony lángon, időnként megkeverve főzzük 15-20 percet.

A paradicsomos-sáfrányos garnéla receptjét ITT TALÁLOD!

Ekkor jöhet bele a garnéla pácostul-olajbogyóstul. Így együtt főzzük további 10-15 percet, amíg a garnéla szépen átfő a paradicsomos szószban.
Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel. Rizshez és burgonyához egyaránt szuperül passzol, de kenyérrel tunkolni is ér!

A teljes receptet itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, kövess az Instagramon vagy a YouTube-on, vagy csatlakozz #HÁZIMENZA nevű Facebook-csoportunkhoz, ahol akár saját recepttárad titkait is megoszthatod a Nosalty közösségével!


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...