Hiába mostad el főzés után az edényt, mégis foltos maradt? Bosszantó lehet, de szerencsére az edény alját bevonó szivárványos réteg semmilyen negatív hatással nincs az ételekre. Esztétikai szempontból azonban valóban nem a legszebb látvány egy foltos edény.
Ahhoz, hogy sikeresen megküzdjünk az elszíneződéssel először ismerjük meg az “ellenséget”. A rozsdamentes acéledények sok esetben tartalmaznak krómot, egy olyan erős fémet, ami segít megóvni őket a rozsdásodástól és a korrodálástól - olvasható a tasteofhome cikkében. Ám, a króm és az oxigén találkozásából, apró szivárványos foltok születnek.
A megoldás egy olyan pofon egyszerű dologban rejlik, ami mindenki konyhájában megtalálható.
Egyszerűen tölts egy kis citromlevet az edénybe, majd egy szivacs segítségével jól dörzsöld át az elszíneződött részeket. Ezután öblítsd ki vízzel az edényt és töröld szárazra. És lám, újra csillog-villog a serpenyő!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Konyhai praktikák minden napra: