Hogyan lehet eltüntetni az elszíneződést a rozsdamentes edényről?

Napi Tipp: Biztosan te is találkoztál már a rozsdamentes edények alján található furcsa szivárványos elszíneződéssel. Ha szeretnéd, hogy újra ragyogjanak az edényeid, akkor kövesd az egyszerű és pénztárcakímélő tippünket!

Hiába mostad el főzés után az edényt, mégis foltos maradt? Bosszantó lehet, de szerencsére az edény alját bevonó szivárványos réteg semmilyen negatív hatással nincs az ételekre. Esztétikai szempontból azonban valóban nem a legszebb látvány egy foltos edény

Tippünkkel pillanatok alatt újjá születnek az elszíneződött edényeid

Ahhoz, hogy sikeresen megküzdjünk az elszíneződéssel először ismerjük meg az “ellenséget”. A rozsdamentes acéledények sok esetben tartalmaznak krómot, egy olyan erős fémet, ami segít megóvni őket a rozsdásodástól és a korrodálástól - olvasható a tasteofhome cikkében. Ám, a króm és az oxigén találkozásából, apró szivárványos foltok születnek.

A megoldás egy olyan pofon egyszerű dologban rejlik, ami mindenki konyhájában megtalálható.

A citromlé lesz a megoldás!

Egyszerűen tölts egy kis citromlevet az edénybe, majd egy szivacs segítségével jól dörzsöld át az elszíneződött részeket. Ezután öblítsd ki vízzel az edényt és töröld szárazra. És lám, újra csillog-villog a serpenyő!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Konyhai praktikák minden napra:

Legújabb receptek

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...