Koreai kutatók olyan rizst fejlesztettek ki az űrhajósok számára, melyben tehenek izom- és zsírsejtjei is megtalálhatóak. Az ázsiai szakemberek így egy olyan köretet hoztak létre, melyben több a fehérje, mint a simában, ráadásul olcsóbb és környezetbarátabb az előállítása, mint külön-külön a rizsé és a szarvasmarháé.
A rózsaszín rizs nyolc százalékkal több fehérjét tartalmaz, mint a klasszikus, és hét százalékkal magasabb a zsírtartalma is. Bár ebből a szempontból nem nagy az előrelépés, de így is jelentős eredménynek számít ez az új köret.
A kutatások szerint ez a fajta rizs igazán ízletes, hiszen a marhahús és a mandula jegyeit hordozza erőteljesebben, míg a hozzáadott zsírtól krémes, vajas ízek jönnek elő, némi kókuszolajos beütéssel.
A megalkotók szerint, ha sikerül köretüket kivinni a laborból, akkor számos élelmezési problémát orvosolhatnak vele. A kutatók kiemelték az elmaradott országokat, a háborús övezeteket, de még az űrt is.
Amíg megérkezik az asztalunkra ez a színpompás köret, fogyasszuk a hagyományos fajtát:
Még több friss hír: