Süss gyönyörűséges epres-rozés kockát, mert ez a koranyári sztársüti

Üdítő látvány a szemnek és a szájnak egyaránt ez a nagyon egyszerű és gyors nyári süti. Ja, és nem csak felnőttek ehetnek belőle!

Eszméletlen jó a piskóta, de sokan félnek tőle, és nem szívesen sütik. Találtam a neten egy igazi nyári sütit eperrel és rozéval, melynek az alapja a piskóta és a babapiskóta között félúton egy olyan kevert tészta, aminek az elkészítése nem okoz semmilyen nehézséget. A lényeg, hogy mindent a megfelelő időben adagoljunk hozzá. Szépen felemelkedik, csodásan vágható, mi kell még? Próbáld ki a rozés-epres kockát!

Epres-rozés kocka - receptért katt a képre!

Rozé

Ha nyár, akkor habzó rozé bor vagy pezsgő! Most már nemcsak a poharunkba önthetjük, a sütinkbe is süthetjük, mert egészen szuper állagot és aromát ad neki. A tojás és a cukor kihabosítása után olajjal is dolgozzuk ki a tésztát, majd lassanként adjuk hozzá a rozét, amiből jó a sima is, de a gyöngyöző vagy habzó adja a legjobb alapot neki.

A tésztához kanalazz egy csepp rózsavizet, ettől még izgalmasabb íze lesz!

Kattints a képre a süti galériájáért!

Liszt

A száraz hozzávalók közül a liszt a legfontosabb, használjunk sütihez valót, nagyon finom őrlésűt, ettől még lágyabb, könnyebb lesz a tészta, amitől magasabbra emelkedik. Nem lesz olyan, mint egy külön fehérjére és sárgájára kihabosított piskóta, de nem is kell neki.

Rozés-epres kocka - recept itt!

Málnaszezonban málnával is próbád ki!

Eper

Friss és édes eperre lesz szükség, hogy minél kevesebb plusz édesítést igényeljen a máz. Simán rozéval összepépesítve, és szűrőn áttörve vagyis magtalanítva is keverhetjük porcukorral az epret, de akkor, ha van gyermek a családban, vagy a gépkocsivezetőkre gondolva, inkább forraljuk be a pürét a rozéval. Besűrítve kevesebb porcukrot vesz fel, és az alkoholt nem feltétlenül kedvelők is nagy örömmel falatozzák, ha nincs alkoholos illata. A plusz aroma megmarad, amitől igazán különleges lesz az epres-rozés kocka!

Az epres-rozés kocka teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...