Süss gyönyörűséges epres-rozés kockát, mert ez a koranyári sztársüti

Üdítő látvány a szemnek és a szájnak egyaránt ez a nagyon egyszerű és gyors nyári süti. Ja, és nem csak felnőttek ehetnek belőle!

Eszméletlen jó a piskóta, de sokan félnek tőle, és nem szívesen sütik. Találtam a neten egy igazi nyári sütit eperrel és rozéval, melynek az alapja a piskóta és a babapiskóta között félúton egy olyan kevert tészta, aminek az elkészítése nem okoz semmilyen nehézséget. A lényeg, hogy mindent a megfelelő időben adagoljunk hozzá. Szépen felemelkedik, csodásan vágható, mi kell még? Próbáld ki a rozés-epres kockát!

Epres-rozés kocka - receptért katt a képre!

Rozé

Ha nyár, akkor habzó rozé bor vagy pezsgő! Most már nemcsak a poharunkba önthetjük, a sütinkbe is süthetjük, mert egészen szuper állagot és aromát ad neki. A tojás és a cukor kihabosítása után olajjal is dolgozzuk ki a tésztát, majd lassanként adjuk hozzá a rozét, amiből jó a sima is, de a gyöngyöző vagy habzó adja a legjobb alapot neki.

A tésztához kanalazz egy csepp rózsavizet, ettől még izgalmasabb íze lesz!

Kattints a képre a süti galériájáért!

Liszt

A száraz hozzávalók közül a liszt a legfontosabb, használjunk sütihez valót, nagyon finom őrlésűt, ettől még lágyabb, könnyebb lesz a tészta, amitől magasabbra emelkedik. Nem lesz olyan, mint egy külön fehérjére és sárgájára kihabosított piskóta, de nem is kell neki.

Rozés-epres kocka - recept itt!

Málnaszezonban málnával is próbád ki!

Eper

Friss és édes eperre lesz szükség, hogy minél kevesebb plusz édesítést igényeljen a máz. Simán rozéval összepépesítve, és szűrőn áttörve vagyis magtalanítva is keverhetjük porcukorral az epret, de akkor, ha van gyermek a családban, vagy a gépkocsivezetőkre gondolva, inkább forraljuk be a pürét a rozéval. Besűrítve kevesebb porcukrot vesz fel, és az alkoholt nem feltétlenül kedvelők is nagy örömmel falatozzák, ha nincs alkoholos illata. A plusz aroma megmarad, amitől igazán különleges lesz az epres-rozés kocka!

Az epres-rozés kocka teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk