Több okból is rovarevésre biztatnak minket az európai szakemberek

A rovarevést népszerűsíti az Európai Bizottság az európai lakosság körében, ráadásul az Unióban három új rovart is fogyasztásra alkalmasnak ítéltek. De vajon miért jó ez nekünk?

A rovarevést népszerűsíti az Európai Bizottság, miután az Unió országaiban három új fajt is emberi fogyasztásra alkalmasnak ítéltek. A házi tücsök, a sárga lisztkukac és a keleti vándorsáska lett jóváhagyva új élelmiszerként, velük pedig tovább bővülnek a rovarevés lehetőségei. Ám készen állnak-e erre az emberek?

Rovarevésre biztatnak mindenkit az európai szakemberek

Több rovart a tányérra!

A Twitteren közzétett bejegyzésében fejezte ki az Európai Bizottság azon véleményét, miszerint az európai embereknek is be kéne illesztenie a rovarokat az étrendjébe.

Te döntöd el, hogy megeszed-e vagy sem! A rovarok alternatív fehérjeforrásként való felhasználása nem új keletű, és a világ számos részén rendszeresen esznek rovarokat. Próbáljuk meg?

– olvasható a bejegyzésben, amely pár nappal ezelőtt jelent meg a közösségi oldalon.

Egészséges, biztonságos, bolygóvédő

A Bizottság véleménye szerint egyes rovarok (például a három újonnan elfogadott faj) fogyasztása biztonságos, egészséges és környezetkímélő is egyben. A rovarok zsírban, fehérjében, vitaminokban, rostokban és ásványi anyagokban gazdag élelmiszerforrások, amelyek alternatívát jelenthetnek a tradicionális étrenddel szemben.

Az entoveganizmus (azaz a rovarokon és bogarakon alapuló étrend) a világ több részén is elterjedt, nagy hagyománya van bizonyos országokban. Európában azonban csak most kezd el elterjedni a furcsa, de izgalmas étkezési mód.

A rovarfogyasztás legnagyobb előnye mégis a Föld védelme, hiszen minimális vízfelhasználással és metánkibocsátással, nagyon rövid idő alatt megy végbe a tenyésztésük.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...