Több okból is rovarevésre biztatnak minket az európai szakemberek

A rovarevést népszerűsíti az Európai Bizottság az európai lakosság körében, ráadásul az Unióban három új rovart is fogyasztásra alkalmasnak ítéltek. De vajon miért jó ez nekünk?

A rovarevést népszerűsíti az Európai Bizottság, miután az Unió országaiban három új fajt is emberi fogyasztásra alkalmasnak ítéltek. A házi tücsök, a sárga lisztkukac és a keleti vándorsáska lett jóváhagyva új élelmiszerként, velük pedig tovább bővülnek a rovarevés lehetőségei. Ám készen állnak-e erre az emberek?

Rovarevésre biztatnak mindenkit az európai szakemberek

Több rovart a tányérra!

A Twitteren közzétett bejegyzésében fejezte ki az Európai Bizottság azon véleményét, miszerint az európai embereknek is be kéne illesztenie a rovarokat az étrendjébe.

Te döntöd el, hogy megeszed-e vagy sem! A rovarok alternatív fehérjeforrásként való felhasználása nem új keletű, és a világ számos részén rendszeresen esznek rovarokat. Próbáljuk meg?

– olvasható a bejegyzésben, amely pár nappal ezelőtt jelent meg a közösségi oldalon.

Egészséges, biztonságos, bolygóvédő

A Bizottság véleménye szerint egyes rovarok (például a három újonnan elfogadott faj) fogyasztása biztonságos, egészséges és környezetkímélő is egyben. A rovarok zsírban, fehérjében, vitaminokban, rostokban és ásványi anyagokban gazdag élelmiszerforrások, amelyek alternatívát jelenthetnek a tradicionális étrenddel szemben.

Az entoveganizmus (azaz a rovarokon és bogarakon alapuló étrend) a világ több részén is elterjedt, nagy hagyománya van bizonyos országokban. Európában azonban csak most kezd el elterjedni a furcsa, de izgalmas étkezési mód.

A rovarfogyasztás legnagyobb előnye mégis a Föld védelme, hiszen minimális vízfelhasználással és metánkibocsátással, nagyon rövid idő alatt megy végbe a tenyésztésük.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...