5 kreatív módszer, hogy növeld a rostbeviteled

Odafigyelünk arra, hogy elegendő fehérjét együnk, minél kevesebb cukrot fogyasszunk és lehetőleg változatosan táplálkozzunk. A rostbevitelre azonban nem fordítunk kellő figyelmet.

Élelmi rostoknak a táplálékban lévő, nem emészthető szénhidrátokat nevezzük. Bár furcsának tűnhet, hogy valami, amit nem tudunk energiaként hasznosítani, fontos része a táplálkozásunknak, valójában a rostok elengedhetetlenek az egészséges bélműködéshez. 

Ázsiai stílusú sós zabkása

Ha eddig azt hittétek, hogy a zabkása csak édes lehet, akkor most figyeljetek: elképesztő SÓS zabkását készítettünk, ami nem csak kiadós és tápláló, de akár ebéd gyanánt is ...

Az élelmi rostok alapvetően két csoportra oszthatók: a vízben oldódó oldható rostokra, amelyek a koleszterinszint szabályozásában és a vércukorszint stabilizálásában játszanak szerepet, illetve a vízben nem oldódó, oldhatatlan rostokra, amelyek segítik az étel táplálékrendszerben való mozgatását, és támogatják az emésztést. Egy átlagos felnőttnek naponta kb. 25-30 gramm rostot kellene bevinnie naponta. A zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és magvak a fő rostforrásaink, ezekből azonban sokszor nem eszünk eleget.

Most összeszedtünk néhány olyan egyszerű, de nagyszerű módszert, amivel könnyen lehet növelni a rostbevitelünket! Katt a képre!

Forrásunk volt.


Még több életmódcikk itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...