5 kreatív módszer, hogy növeld a rostbeviteled

Odafigyelünk arra, hogy elegendő fehérjét együnk, minél kevesebb cukrot fogyasszunk és lehetőleg változatosan táplálkozzunk. A rostbevitelre azonban nem fordítunk kellő figyelmet.

Élelmi rostoknak a táplálékban lévő, nem emészthető szénhidrátokat nevezzük. Bár furcsának tűnhet, hogy valami, amit nem tudunk energiaként hasznosítani, fontos része a táplálkozásunknak, valójában a rostok elengedhetetlenek az egészséges bélműködéshez. 

Ázsiai stílusú sós zabkása

Ha eddig azt hittétek, hogy a zabkása csak édes lehet, akkor most figyeljetek: elképesztő SÓS zabkását készítettünk, ami nem csak kiadós és tápláló, de akár ebéd gyanánt is ...

Az élelmi rostok alapvetően két csoportra oszthatók: a vízben oldódó oldható rostokra, amelyek a koleszterinszint szabályozásában és a vércukorszint stabilizálásában játszanak szerepet, illetve a vízben nem oldódó, oldhatatlan rostokra, amelyek segítik az étel táplálékrendszerben való mozgatását, és támogatják az emésztést. Egy átlagos felnőttnek naponta kb. 25-30 gramm rostot kellene bevinnie naponta. A zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és magvak a fő rostforrásaink, ezekből azonban sokszor nem eszünk eleget.

Most összeszedtünk néhány olyan egyszerű, de nagyszerű módszert, amivel könnyen lehet növelni a rostbevitelünket! Katt a képre!

Forrásunk volt.


Még több életmódcikk itt:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...