5 rossz (és buta) kifogás, ami miatt nem eszel zöldséget és gyümölcsöt

Ne akard magadat meggyőzni, hogy jól teszed, amiért nem eszel elég zöldséget és gyümölcsöt, hiszen a legtöbb tényleg csak egy buta kifogás és ürügy.

Őszintén szólva pár évvel ezelőtt én sem fogyasztottam rendszeresen zöldséget és gyümölcsöt. Persze néha-néha megettem egy-egy almát vagy pár szelet dinnyét, salátát is készítettem néhanapján, de nem voltak az étkezésem rendszeres szereplői. Mindig az volt a kifogásom, hogy én tulajdonképpen 4-5 változtatnál nem szeretek többet, azokra meg gyorsan rá lehet unni. Azonban, amikor megtanultam jól elkészíteni őket, egy teljesen új világ nyílt meg előttem.

Összeszedtünk néhány ezekhez hasonló teljesen értelmetlen kifogást, amivel az emberek nyugtatgatni szokták magukat, miért nem esznek elég gyümölcsöt és zöldséget:

Túl sok gáz 

Sokan élnek azzal a kifogással, hogy a zöldségek puffasztanak, és túl sok gáz termelődik miattuk. Persze megértjük ezt is, de alapvetően csak az elején tapasztalhatod ezeket a rossz mellékhatásokat, ugyanis amint megszokja a szervezeted, alább hagynak ezek a zavaró tünetek. 

Vegán cukkinitócsni

Egyik legnagyobb kedvencünk a cukkinitócsni, így külön örülünk neki, hogy most már egész évben kapni ezt a szuper zöldséget. Hoztunk is nektek egy klassz tojás- és tejtermékmentes ...

Szeretek finomakat enni "

"Nem vagyok én nyúl!" - sokaktól hangzik el ez a kifogás, amikor a  zöldségek szóba kerülnek. mai napig rengetegen hiszik, amikor meghallják például a saláta szót, hogy száraz és fűízű. Pedig egy saláta legalább olyan ízletes tud lenni, mint egy finom húsos étel, ha megfelelően pakoljuk össze, sőt, a párolt zöldségeket is el lehet ízletesen készíteni. Csak egy kis fantáziára van szükséged hozzá, és pár remek fűszerre. 

Túl sok bennük a szénhidrát 

Sajnos ez semmi mást nem mutat, csak azt, hogy mennyire nem ismered a szénhidrát fogalmát. Olvass egy kicsit utána (például ITT), miért is olyan fontos, hogy szénhidrátot is fogyassz! A zöldségekben és gyümölcsökben található szénhidrátokra szüksége van az emberi szervezetnek ahhoz, hogy megfelelően működjön az anyagcserénk. 

Túl sok bonyodalommal jár, nem kényelmes 

Igaz, egy gyorsétterembe bemenni vagy felmarkolni egy péksütit a boltban sokkal egyszerűbb. Bizony, minden gyorsétteremnek van salátakínálata is, és a péksüteményt ugyanúgy harapni kell, mint egy almát vagy egy körtét, de nagy kérdés például, miből készülnek ezek a gyors megoldások... Nemcsak kalóriát spórolsz akkor, ha inkább valamilyen egészségesebb változatra szavazol, de az egészségedért is rengeteget teszel. 

Vitaminbomba vérnarancsos saláta

Engedd el a fantáziád! Tegyél zöld leveleket, uborkát, bébispenótot és/vagy rukkolát a tál aljára. Erre jöhet az energiabomba avokádó, színezőnek piciny paradicsomok, lila hagyma, ...

Sok rajta a méreg 

Ha a permetezőanyag miatt rettegsz, akkor ezt könnyedén megoldhatod, ha BIO élelmiszereket veszel. Ezeket ugyanis nem durva vegyszerekkel kezelik, igaz, kicsit drágábbak, de az egészségünk megéri, nemde? 

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...