A szimpla módszer, amitől aranybarna és ropogós lesz a sült padlizsánod

Kifogott rajtad a sült padlizsán? Nem benned van a hiba, ezzel az egyszerű módszerrel könnyedén elérheted a hőn áhított aranybarna és ropogós állagot!

A TikTokon rengeteg népszerű recept (paradicsomos feta és mézes epres feta khm) látott napvilágot már, és csak úgy ömlenek a jobbnál jobb konyhai trükkök és praktikák a platformról a krumplihámozástól a tükortojássütésig, most azonban a Twitterre került ki egy fontos emlékeztető arról, hogyan is kell tökéletes sült padlizsánt készíteni.

Az Amateur Gourmet gasztroblogger néven ismertté vált Adam Roberts osztotta meg egyik kedvenc trükkjét a padlizsán elkészítésével kapcsolatban, ami tényleg csak egy nagyon pici módosítást igényel ahhoz képest, ahogy eddig csináltad.

https://twitter.com/heyadamroberts/status/1406387933632897024?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1406387933632897024%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.thekitchn.com%2Fperfect-eggplant-oven-trick-23191733

Tavaly egy blogposztban is bemutatta a trükköt, amiben Nancy Silverton Mozza at Home című receptgyűjteményéből vett padlizsános lasagne-t készítette el. A tökéletes végeredmény érdekében azonban nem elég, hogy csak úgy beteszed a padlizsánt sülni a sütőbe. A könyv szerint ugyanis a sütő aljára kell tenni a padlizsánt, ezáltal a lehető legtöbb hő éri.

Ha nem is vágsz bele a vegetáriánus lasagne elkészítésének hosszadalmas folyamatába, a trükköt önmagában is tudod alkalmazni. Nagyjából 15-20 percet kell a 260 fokos sütőben sütni a padlizsánt, miközben időközben megforgatod a szeleteket, így végül nagyon sötétek és ropogósak lesznek.

Amikor kinyitod az ajtót, légy óvatos, mert sok gőz fog keletkezni sütés közben.  

Forrásunk volt


Konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...