A szimpla módszer, amitől aranybarna és ropogós lesz a sült padlizsánod

Kifogott rajtad a sült padlizsán? Nem benned van a hiba, ezzel az egyszerű módszerrel könnyedén elérheted a hőn áhított aranybarna és ropogós állagot!

A TikTokon rengeteg népszerű recept (paradicsomos feta és mézes epres feta khm) látott napvilágot már, és csak úgy ömlenek a jobbnál jobb konyhai trükkök és praktikák a platformról a krumplihámozástól a tükortojássütésig, most azonban a Twitterre került ki egy fontos emlékeztető arról, hogyan is kell tökéletes sült padlizsánt készíteni.

Az Amateur Gourmet gasztroblogger néven ismertté vált Adam Roberts osztotta meg egyik kedvenc trükkjét a padlizsán elkészítésével kapcsolatban, ami tényleg csak egy nagyon pici módosítást igényel ahhoz képest, ahogy eddig csináltad.

https://twitter.com/heyadamroberts/status/1406387933632897024?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1406387933632897024%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.thekitchn.com%2Fperfect-eggplant-oven-trick-23191733

Tavaly egy blogposztban is bemutatta a trükköt, amiben Nancy Silverton Mozza at Home című receptgyűjteményéből vett padlizsános lasagne-t készítette el. A tökéletes végeredmény érdekében azonban nem elég, hogy csak úgy beteszed a padlizsánt sülni a sütőbe. A könyv szerint ugyanis a sütő aljára kell tenni a padlizsánt, ezáltal a lehető legtöbb hő éri.

Ha nem is vágsz bele a vegetáriánus lasagne elkészítésének hosszadalmas folyamatába, a trükköt önmagában is tudod alkalmazni. Nagyjából 15-20 percet kell a 260 fokos sütőben sütni a padlizsánt, miközben időközben megforgatod a szeleteket, így végül nagyon sötétek és ropogósak lesznek.

Amikor kinyitod az ajtót, légy óvatos, mert sok gőz fog keletkezni sütés közben.  

Forrásunk volt


Konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...