Készíts extrán ropogós sült krumplit airfryerben, mint a profik – Így kerüld el a leggyakoribb hibákat

A sült krumpli egyike azoknak az ételeknek, amelyeket alapvetően a legkönnyebben meg lehet sütni forrólevegős sütőben, ám csak akkor lesz aranyszínű, kívül ropogós és belül puha a végeredmény, ha elkerülünk bizonyos hibákat. Nézzük, melyek azok!

Az airfryert a gyakorlott háziasszonyok és a kezdő szakácsok számára is az egyszerűsége teszi olyan vonzóvá – dobj be gyakorlatilag bármit, előételtől a főételek át a desszertekig, de még a levesek előkészítését is új szintre, s leginkább gyorsabb fokozatra kapcsolja a forrólevegős sütő. Megnyomunk egy gombot, két kattintás a hőfok és az idő, még fel sem ocsúdtunk és kész is a vágyott fogás.

Mi az, amit mindenki megpróbál legalább egyszer elkészíteni? A tökéletes sült krumplit, airfryerben. Hisszük vagy sem, ebből a fogásból is többet lehet kihozni, mint a végtére is megsült, de mégsem lehengerlő, hol átázott, hol túlságos kiszáradt burgonyaszeleteket.

A leggyakoribb probléma, ha túlságosan telepakoltuk a forrólevegős sütőnket,

az első szabály tehát az, hogy megfelelő mennyiségben kerüljön be a krumplink a kosárba, így a levegőnek elégséges helyet biztosítunk a sütőnkben a szabad áramlásra. A túlpakolás tehát egy igen gyakori hiba, ha valaki sült krumplit készít az airfryerben, de nézzük, melyek azok a tippek, amiket a profik javasolnak, ha igazán lehengerlő végeredményt szeretnénk:

Nézd meg a galériában, milyen hibákat kerülj el, ha tökéletes sült krumplit szeretnél készíteni a forrólevegős sütődben!

További sült krumplis recepteket itt találsz:

Összességében tehát a nem megfelelő időben történő fűszerezéstől kezdve a minimális olaj használatának elfelejtésén át a krumpli sütés előtti hideg vízbe áztatásának elmulasztásáig könnyű figyelmen kívül hagyni a gyakori hibákat, ne legyünk restek tanulni azoktól, akik már megfejtették helyettünk, mi a titka a tökéletesen ropogós, aranybarnára sült airfryeres sült krumplinak.

Miért jobb a forrólevegős sütőben sült krumpli?

A sült krumpli airfryerben történő elkészítése egészségesebb módszernek minősül, mivel lényegesen kevesebb olajat igényel, mint a fritőzzel történő vagy a klasszikus serpenyős kisütés. A forrólevegős módszerrel szuper kényelmes, gyors és látványos eredményt érhetünk el, bárhogy is variáljuk a recepteket.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai trükk, ami érdekelhet:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...