A bacon sütéséről azt gondolhatnánk, hogy a világ legegyszerűbb dolga, pedig ha azt szeretnénk, hogy igazán ropogós legyen a szalonnánk, akkor nincs könnyű dolgunk. Mindenki másra esküszik, de van egy technika, mellyel garantáltan szuperropogós lesz a baconod.

A ropogós bacon titka egy meglepően egyszerű hozzávaló, amit biztosan megtalálsz a konyhádban: a liszt!
Ha tökéletes állagot szeretnél, mindössze annyi a dolgod, hogy sütés előtt enyhén megszórod vele a szalonnát, majd beteszed a hűtőbe.
A liszt nemcsak a bacon ropogósságát fokozza, hanem segít felszívni a felesleges zsírt is, így a szalonna gyorsabban sül, és kevésbé lesz olajos. Ráadásul megakadályozza, hogy a csíkok sütés közben összepöndörödjenek, így szép, egyenes szeleteket kapunk. Bár a szakértők a teljes kiőrlésű lisztet javasolják, érdemes kísérletezni más változatokkal is, például rizs- vagy kukoricaliszttel.
A tökéletes ropogós bacon elkészítéséhez érdemes előre gondolkodni!
Ha néhány órával sütés előtt vagy akár egy éjszakán át hagyjuk a liszttel bevont szalonnát pihenni, még jobb eredményt érhetünk el. Ehhez minden csíkot forgassunk meg a lisztben, rázzuk le a felesleget, majd rendezzük egy tepsire úgy, hogy ne érjenek össze.
Ha több rétegben helyezzük el, tegyünk közéjük sütőpapírt, majd fedjük le alufóliával. Amennyiben nem azonnal sütjük, érdemes a hűtőben tárolni. Sütés előtt melegítsük elő a sütőt 180-200 fokra, hogy a bacon egyenletesen süljön, és ropogós legyen.
További okos tippekkel gazadgodhat a tárházad:
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!