A legkisebbeknek is kijár azsenge tavaszifejessalátából: főzelék formájában, almával édesítve igazán kellemes ízű ebédet kínálhatunk a piciknek. A ti babátok kóstolta már?
Almás salátafőzelék (6 hónapos kortól)
Hozzávalók 2 adaghoz
- 1 kisebb fejessaláta
- 2 közepes burgonya
- 1 nagy alma (édesebb fajta)
- 1 tk olívaolaj
Elkészítés
- A saláta leveleit egyesével alaposan megmossuk és kisebb darabokra tépkedjük.
- A krumplit hámozzuk, felkockázzuk.
- Párolóbetétben egymás után készítjük el a zöldségeket: a krumplit és a salátaleveleket is puhára pároljuk.
- Némi víz hozzáadásával botmixerrel turmixoljuk.
- A meghámozott almát lereszeljük és a péphez adjuk. Ha túl sűrű lenne, vízzel hígítjuk.
- Olívaolajjal dúsítjuk.