A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Világszerte számos különböző túróféleséget kóstolhatunk, de a Rögös túró elkülönül ezektől. Nem hasonlít a sokak által ismert cottage cheese-re, sem a ricottára. A laza rögös állag, a friss és zamatos íz a Rögös túró egyedi jellemvonása, amit a hagyományos elkészítési módjának köszönhet. Ezt a gyártási módot pedig csak a Kárpát-medencén belül alkalmazzák.

A Rögös túró nem akármilyen túró, egyedülállóságát már nemzetközi eredmény is alátámasztja. 2019-ben az Európai Unió felvette nyilvántartásába, és hagyományos különleges élelmiszerként ismerte el.

Ezt a védettséget csak olyan termék érdemelheti ki, ami összetételében vagy előállítási módjában hagyományos. Érdemes tudni, hogy az elismerés alatt álló termékek csomagolásán megtalálható a HKT, azaz a Hagyományos Különleges Termék sárga és kék színű logója.

A Rögös túró a magyar konyha egyik alapja, sokan és sokféle formában szeretjük. Olyan univerzális alapanyag, amit fogyaszthatunk önmagában, főételként és desszertként is. Finom édesen, sósan. Páratlan tejtermékünk egyetlen hűtőből sem hiányozhat!

További érdekességekért, izgalmas receptekért látogass el a Rögös túró oldalára!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...