A Rögös túró egyedisége miatt kiemelkedik a hazai tejtermékek közül. 2019-ben az Európai Unió nyilvántartásába vette, így lett a Rögös túró az első tejtermékünk, ami kiérdemelte a hagyományos különleges termék elismerést.
Ezt a címet olyan élelmiszerek kaphatják meg, melyek összetételükben vagy előállítási módjukban hagyományosak.
Nincsen párja
Számos túrótípus létezik a világban, de azok előállításukban, állagukban és ízükben is eltérnek a mi túrónktól. A zamatos és kellemesen savanyú ízű, laza rögös állagú Rögös túró csak a Kárpát-medencében készül.
Megéri fogyasztani
A Rögös túrót magas fehérjetartalom jellemzi, több ásványi anyag és vitamin is megtalálható benne, ráadásul számos diétába is beépíthető. Változatosan elkészíthető, finom édesen és sósan, bármelyik étkezésre jó választás.
Ha ezek után megkívántad, próbáld ki a következő receptet!
Rögös túrós reggeli tál
Hozzávalók:
100 g Rögös túró, 3 ek. natúr joghurt, 75 g zabpehely, 20 g áfonya, 20 g málna, 10 g mandula, 10 g mogyoró, 1 tk. fahéj, 1 tk. méz
Elkészítés:
Keverd össze a Rögös túrót a zabpehellyel, a joghurttal, és ízesítsd mézzel, fahéjjal. Pár percig hagyd állni, majd szórd rá a gyümölcsöket, mogyorót, mandulát, és kezdheted is a kanalazást!
További érdekességekért, receptekért irány a Rögös túró oldala!