Ismerd meg utánozhatatlan alapanyagunkat, a Rögös túrót

Lehet, hogy nem is gondolnád, de a Rögös túró egyike a magyar konyha neves értékeinek. Vajon mindent tudsz ezen nemzetközileg elismert tejtermékünkről?

A Rögös túró egyedisége miatt kiemelkedik a hazai tejtermékek közül. 2019-ben az Európai Unió nyilvántartásába vette, így lett a Rögös túró az első tejtermékünk, ami kiérdemelte a hagyományos különleges termék elismerést.

Körözött rögös túróból

Ezt a címet olyan élelmiszerek kaphatják meg, melyek összetételükben vagy előállítási módjukban hagyományosak.

Nincsen párja

Számos túrótípus létezik a világban, de azok előállításukban, állagukban és ízükben is eltérnek a mi túrónktól. A zamatos és kellemesen savanyú ízű, laza rögös állagú Rögös túró csak a Kárpát-medencében készül.

Készíts mindent a legfinomabb rögös túróból

Megéri fogyasztani

A Rögös túrót magas fehérjetartalom jellemzi, több ásványi anyag és vitamin is megtalálható benne, ráadásul számos diétába is beépíthető. Változatosan elkészíthető, finom édesen és sósan, bármelyik étkezésre jó választás.

Ha ezek után megkívántad, próbáld ki a következő receptet!

Reggeli tál - készítsd el a lenti recept alapján!

Rögös túrós reggeli tál

Hozzávalók:

100 g Rögös túró, 3 ek. natúr joghurt, 75 g zabpehely, 20 g áfonya, 20 g málna, 10 g mandula, 10 g mogyoró, 1 tk. fahéj, 1 tk. méz

Elkészítés:

Keverd össze a Rögös túrót a zabpehellyel, a joghurttal, és ízesítsd mézzel, fahéjjal. Pár percig hagyd állni, majd szórd rá a gyümölcsöket, mogyorót, mandulát, és kezdheted is a kanalazást!

További érdekességekért, receptekért irány a Rögös túró oldala!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Panettone cukorbetegeknek

A kalács tésztája nagyon könnyű és laza annak ellenére. hogy tönkölyliszttel készült. Ünnep előtt pár nappal megsüthetjük, majd száraz, hűvös helyen konyharuhával letakarva ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...