Így lesznek kevergetés nélkül is szaftosak a „rizottóid”

A rizottók krémes-szaftos állagára minden egytálétel irigy lehet, persze azért meg is kell dolgozni, nem alakul ki csak úgy magától. Vagy mégis? Nézzünk néhány trükköt, ami izommunka és kevergetés nélkül eredményez zaftot.

Először adresszálnunk kell a címben szereplő idézőjelpárt, ami a rizottó szót keretezi: ez a fiaskó azért történt, mert nem egyszerűen a szigorú értelemben vett rizottókról lesz szó, hanem minden olyan, gabonából főzött, krémes egytálételről, ami kis jóindulattal beleférhet ebbe a széles kategóriába. Aki tehát a tradicionális megoldások híve, az ne olvasson tovább – mindenki más azonban annál inkább: az alábbi trükkökkel megtanulhatjuk szaftossá varázsolni az összes hamis rizottót.

Nézd meg galériánkban a szaftos „rizottók” titkait:

Receptek a kísérletezéshez:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több trükkös konyhai ötlet vár:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...