Így lesznek kevergetés nélkül is szaftosak a „rizottóid”

A rizottók krémes-szaftos állagára minden egytálétel irigy lehet, persze azért meg is kell dolgozni, nem alakul ki csak úgy magától. Vagy mégis? Nézzünk néhány trükköt, ami izommunka és kevergetés nélkül eredményez zaftot.

Először adresszálnunk kell a címben szereplő idézőjelpárt, ami a rizottó szót keretezi: ez a fiaskó azért történt, mert nem egyszerűen a szigorú értelemben vett rizottókról lesz szó, hanem minden olyan, gabonából főzött, krémes egytálételről, ami kis jóindulattal beleférhet ebbe a széles kategóriába. Aki tehát a tradicionális megoldások híve, az ne olvasson tovább – mindenki más azonban annál inkább: az alábbi trükkökkel megtanulhatjuk szaftossá varázsolni az összes hamis rizottót.

Nézd meg galériánkban a szaftos „rizottók” titkait:

Receptek a kísérletezéshez:

Tavaszi zöldfűszeres gerslirizottó

Tévedés, hogy igazán jó rizottót csak rizsből lehet készíteni. Az árpagyöngy vagy népszerűbb nevén gersli egy méltatlanul elfeledett, pedig jóval olcsóbb és egészségesebb ...

Libás hamis rizottó

Ez a műrizottó a Márton-napi liba mellé készült. Mivel a levesbe májas szalvétagombóc került, ezért a lúdgégetészta hiányát csillapítandóan a ludaskása receptje módosult. Rizs ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több trükkös konyhai ötlet vár:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...