Rizibizi felsőfokon – borsónyi titkokkal

Rántott csirkecomb rizibizivel, hozzá egy kis ubisali. Igazi menzás-menüs fogás, amit nagyon szeretünk. Csak az a baj, hogy köze nincs a rizibizihez. Csináljuk meg együtt az igazit!

Tisztelet az ételnek

Egy frissen sült csirkecombhoz igenis passzol a zöldborsóval kevert rizs – de ahogy mi idegesek leszünk, ha külhonban gnocchit találunk a gulyásban, ugyanúgy mordulhat egyet a talján konyhaszakértő, aki rizibizit rendel, a tányérján pedig egy adag rizs árválkodik néhány szem zöldborsóval. Az igazi rizibizi ugyanis egy alaprizottó, krémes, könnyű egytálétel, ami önmagában is tökéletes fogás a zöldborsószezon kellős közepén.

Rizottó-titkok

  • A jól sikerült rizottó legnagyobb próbája a türelem.
  • A rizottó rizs rendkívül nagy mennyiségű folyadékot – és így természetesen ízt – képes felvenni. Folyamatosan kell pótolni alatta a folyadékot tetszés szerinti, de tűzforró alaplével.
  • Még krémesebb lesz a végén hozzáadott jéghideg vajtól, illetve a sajttól.
  • Szintén nagyon fontos, hogy jó minőségű alapanyagokat használjunk hozzá, rizottó rizst, amit ugyan nem könnyű beszerezni, de egyre több helyen kapható, és megéri megkeresni!
  • Borból csak olyat használjunk, amit szívesen is innánk – az étel meghálálja.
  • Az alaplé ne legyen nagyon markáns ízű – készítsünk egy laza, majd hogy nem „ízetlen levest”, így nem a lé íze dominál majd a rizottóban.
  • Használjunk parmezánt, esetleg egy kicsi mascarponét – olyan sajt, ami hő hatására „gumis” lesz, mint például a trappista, nem alkalmas a feladatra.
  • Végül pedig, ha rizibizit készítünk, használjuk ki a borsószezont – fél órával tovább tart, de az eredmény majd kárpótol minket.

Rizibizi recept elmenthető itt >>

Még több rizottó itt >>

Még több zöldborsós recept itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...