Rezsibarát étlapot készítettek a győri étteremben

Különleges megoldással vették fel a küzdelmet az elszálló energiaárakkal a győri Komédiás étteremben. Új, rezsibarát étlapjuk lehet a megoldás a válságban?

Mindenhol elszállnak a rezsiköltségek a vendéglátásban: a tavalyi éve vége óta szinte már ez az új normális. Minden étterem máshogy próbál a felszínen maradni, ez most egészen biztosan a nagy változások és a kreatív megoldások időszaka. A győri Komédiás étteremben például az étlap került átírásra, és a régebbi, rengeteg energiát zabáló fogások helyett olyanok kerültek a menüre, amelyek nem dobják meg annyira a fogyasztást. Még az is lehet, hogy ez lesz a jövő? Talán így fogják mások is csökkenteni a rezsiköltségeket a vendéglátásban?

Fotó: Facebook

A kisalfold.hu készített interjút a győri Komédiás étterem tulajdonosával, Vargáné Salakta Nárcisszal, aki elmondta, hogy több területen is kénytelenek voltak változtatásokat eszközölni. A fűtés, a konyhai gépek és berendezések helyzetét mind át kellett gondolniuk.

Most az energiafogyasztásunkat [...] igyekszünk csökkenteni. Ennek érdekében száműztük a fritőzt a konyhából

– mondta el a portálnak Vargáné, aki szerint a neheze még csak ebben az évben jön majd.

A fritőz távozásával a serpenyős és sütőben készített ételek lesznek hangsúlyosak az étlapon, például a rántott hús is a tűzhelyen, zsírban fog sülni. A hagymás rostélyos pirított hagymáját mártás váltja fel, és megjelennek olyan újdonságok is a menün, mint a rizottó vagy a harcsasteak.

Persze mindenről nem lehet lemondani: a szalontüdő továbbra is fontos részét képezi majd a felhozatalnak, ugyanis (ahogy a tulajdonos elmondta), ezt csak a Komédiásban készítik Győrben.

Az új étlapot egyelőre próbaként kezelik, és a vendégigények valamint a visszajelzések alapján a jövőben változtatnak rajta, ha szükséges.

Rugalmasak, kreatívak vagyunk, jól tudjuk, hogy nem lehet beleragadni a korábban megszokott dolgokba. Amikor nem volt villany, akkor is főztek az éttermek. Most egy kicsit visszatérünk ehhez

– fűzte hozzá zárásképp az étteremtulajdonos.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Facebook


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...