10 retró édesség, amit kicsit modern gatyába ráztunk

Semmi baj a retró édességekkel, mindenki egye őket úgy, ahogy jónak látja: mi a szerkesztőségben azért általában szeretünk rajtuk egy kicsit alakítgatni, javítgatni, hogy a magunk szája ízére formáljuk őket.

Tele van a magyar receptkönyv retró édességekkel: ezek valahogyan kiállták az idő próbáját, ma is készülnek megannyi konyhában. Persze nem mindenhol ugyanúgy: vannak, akik szeretik őket megőrizni tradicionális formájukban, mások a modern ízlés szerint azért alakítanak valamennyit az alapanyagokon, technikákon, elkészítésen. Mi, Nosalty-szerkesztők is ez utóbbi csoporthoz tartozunk: alant pedig azok a retró édességek sorakoznak, akiket az utóbbi időben gatyába ráztunk.

  1. 1.

    Deluxe túrós zsömle

  2. 2.

    Kapros-citromos-cukkinis rétegkenyér

  3. 3.

    Vargabélespite

  4. 4.

    Rózsavizes női szeszély cupcake

  5. 5.

    Sütőben sült túrógombóc

  6. 6.

    Rákóczi-túrós piteformában

  7. 7.

    Fanta-szelet pohárkrém

  8. 8.

    Márványrizskoch kétféle sodóval

  9. 9.

    Dunahullám-muffin

  10. 10.

    Sütőtökös rácsos linzer

Még több retró édesség itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...