Répa, retek ééééés mogyoró helyett...újhagyma! Ezek a húsvét legszeretettebb, ress és zsenge zöldségei, melyek a legtöbb ünnepi tányéron megjelennek a sonka és a torma mellett. De ne csak nyersen harapjuk őket, magukban, mutatjuk, mely receptekben működnek még kiválóan!
Ne csak magában eszegessük a cikkelyekre vágott hónapos retket, a felcsíkozott sárgarépát vagy a buja, zsenge újhagymát, mert ennél sokkal többet tartogat mindhárom tavaszi illetve húsvétizöldségünk. Saláták, levesek, fasírtok, előételek, piték alapanyagai is lehetnek – lássunk pár receptet, melyben pompás helyet kaptak kedvenc húsvéti zöldségeink!
Egészen különleges krémleves is készülhet répából, kicsit kitágítva a klasszikus határokat. A hasselback répa tulajdonképpen egy csodás, beirdalt, kívül ropogós sült répa, köretnek és magában is ajánljuk,. A zöldségfasírtunk pedig őzgerincben sült, és majonézes tojás- vagy burgonyasalátával a legfinomabb!
Húsmentesen is lehet remek ünnepi ételt készíteni! Ráadásul ez glutén- és laktózmentes is!
Ezt az ételt a mindenevők is simán be fogják tolni, de a mentesen étkezőknek olyan ...
RETEK
Lehet, hogy önmagban is csodásan fest a pink külsejű hónapos retek, de salátákban, savanyítva, sőt, sülve is ki kell próbálnotok. Ha pedig a majonézes salátát dobnátok fel vele, abba is mehet, apró kockákra vágva! Tudtátok, hogy még a retek levelét is felhasználhatjátok? Lehet belőle pesztó, tészta, krémleves, de rizottó is!
A friss reteknél aligha van jobb tavaszi zöldség, amelyet a reggelihez vagy a vacsorához tálalhatnánk, az emberek nagy része azonban legtöbbször csak a zöldség fehér-rózsaszínben ...
A sült reteknek nagyon más íze van a nyers zöldséghez képest: sokkal karakteresebb, kissé diós beütése lesz. Ha még nem próbáltad, akkor ne várj tovább!
Nem csak húsvétkor ér elkészíteni ezt a csodálatos, friss és ropogós salátát, de ilyenkor is érdemes, mert az ünnepi asztal üdítő és színes dísze lesz! A reteknek köszönhetően ...
Természetesen mindenbe mehet belőle, amibe hagyma kell, de azért egy pörköltbe ne feltétlen lőjük el a zsenge zöld-fehér szálakat... Tojáskrémbe, sima és majonézes salátákba viszont bőkezűen szórhatjuk! Emellett húsvéti sós pitékbe, quiche-be, tócsnikba, zöldségfasírtokba is menjen belőle:
A torta pasqualina egy különleges olasz finomság, ez készítette el Anger Zsolt a Nosalty konyhájában a Gorenje és a Kotányi közös nyereményjátékának alkalmából. A rétegezett ...
Finom, harsanós friss tavaszi zöldségekből, az egyik legnépszerűbb krumplis ételünk, a tócsni nyomán - akár húsvétra is remek ötlet lehet, ha már unjuk a sonkát.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...
Sütés nélküli nagyon finom kis desszert, és még nem is kerül sokba sem. Csak gondoltam egyet, mit is kéne készíteni, mivel kókuszreszelék mindig van idehaza......hát ezt találtam ki ...
A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...
A mai nap kevés lesz az időnk főzőcskére, mert próbálunk mindent IS menedzselni az ünnepekre, szóval gyors leves és főétel készül. A süti pedig karácsonyi, természetesen.
A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Logikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
A karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...