Répa, retek, újhagyma – Így használd a húsvét 3 legkedvesebb zöldségét

Répa, retek ééééés mogyoró helyett...újhagyma! Ezek a húsvét legszeretettebb, ress és zsenge zöldségei, melyek a legtöbb ünnepi tányéron megjelennek a sonka és a torma mellett. De ne csak nyersen harapjuk őket, magukban, mutatjuk, mely receptekben működnek még kiválóan!

Ne csak magában eszegessük a cikkelyekre vágott hónapos retket, a felcsíkozott sárgarépát vagy a buja, zsenge újhagymát, mert ennél sokkal többet tartogat mindhárom tavaszi illetve húsvéti zöldségünk. Saláták, levesek, fasírtok, előételek, piték alapanyagai is lehetnek – lássunk pár receptet, melyben pompás helyet kaptak kedvenc húsvéti zöldségeink!

Savanyított reteksaláta, receptet a képre kattintva találsz!

SÁRGARÉPA

Egészen különleges krémleves is készülhet répából, kicsit kitágítva a klasszikus határokat. A hasselback répa tulajdonképpen egy csodás, beirdalt, kívül ropogós sült répa, köretnek és magában is ajánljuk,. A zöldségfasírtunk pedig őzgerincben sült, és majonézes tojás- vagy burgonyasalátával a legfinomabb!

RETEK

Lehet, hogy önmagban is csodásan fest a pink külsejű hónapos retek, de salátákban, savanyítva, sőt, sülve is ki kell próbálnotok. Ha pedig a majonézes salátát dobnátok fel vele, abba is mehet, apró kockákra vágva! Tudtátok, hogy még a retek levelét is felhasználhatjátok? Lehet belőle pesztó, tészta, krémleves, de rizottó is!

Elegáns újhagyma-„karika”, recept a képre kattintva nyílik!

ÚJHAGYMA

Természetesen mindenbe mehet belőle, amibe hagyma kell, de azért egy pörköltbe ne feltétlen lőjük el a zsenge zöld-fehér szálakat... Tojáskrémbe, sima és majonézes salátákba viszont bőkezűen szórhatjuk! Emellett húsvéti sós pitékbe, quiche-be, tócsnikba, zöldségfasírtokba is menjen belőle:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több húsvéti finomság:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...