Zamatossá tettük a népszerű resztelt májat, citrussalátával tettünk titeket boldogabbá

Fantasztikus nasit készítettünk, ami még egészséges is, bemutattunk az új kedvenc vega burgerednek, ami konzervből készül, és kölesből dobtuk össze a legkrémesebb vegán körözöttet.

  1. Igen, chipset tettünk a krémlevesre, de nagyon jó okunk van rá
    1.

    Igen, chipset tettünk a krémlevesre, de nagyon jó okunk van rá

    Nem minden nap főz az ember 8 órán keresztül krémlevest, de amikor mégis, a végeredmény annyira finom lesz, hogy ámulatában véletlenül chipset szór a tetejére a fáradt szakács. Vagy mégsem véletlenül? A cikkből kiderül, illetve a komoly főzési idő magyarázata is.

  2. Jobb, mint az eredeti – ételek, melyek finomabbak vega változatban
    2.

    Jobb, mint az eredeti – ételek, melyek finomabbak vega változatban

    Itt a Veganuár, amely lehetőség arra, hogy az ember kipróbáljon valamit, amit addig sosem, és ki tudja, lehet egész életét megváltoztató szerepe lesz az életében. Ha teljesen vegánná vagy vegává nem is válunk ebben a hónapban, akkor is jó kipróbálni a húsmentes életmódot, mert sok, akár hagyományos étel egyenesen jobb vega vagy vegán változatban elkészítve.

  3. Színes-illatos citrussaláta, amitől biztosan boldogabb lesz a tél
    3.

    Színes-illatos citrussaláta, amitől biztosan boldogabb lesz a tél

    A tél nem éppen a salátázás időszaka, legalábbis papíron, a színekre, harsanós zöldekre és gyümölcsökre, a vitaminra (na meg a karcsúbb alakra) viszont ilyenkor is vágyunk, sőt. Főzzünk abból, ami van, azaz jelen esetben főznünk sem kell: használjuk ki a szezon gyümölcseit, és dobjunk össze egy nagyon pikáns, nagyon színes citrussalátát édesköménylevelekkel!

  4. Észbontó melegszendvicset sütöttem egy lehetetlen sajtszósszal
    4.

    Észbontó melegszendvicset sütöttem egy lehetetlen sajtszósszal

    Én nem állítom, hogy a melegszendvics egy kifejezetten elegáns műfaj, vagy, hogy mindenáron annak kéne lennie. Egyszerűen azt a feltételezést szeretném egy recepttel alátámasztani, hogy a szaftos, ropogós, ízgazdag, aranybarna (és mindennek tetején vegán) melegszendvics nem lehetetlen, és nem is nagy munka.

  5. A diós és mákos tészta elkészítésének néhány aranyszabálya
    5.

    A diós és mákos tészta elkészítésének néhány aranyszabálya

    Annak ellenére, hogy milyen egyszerű ételnek tűnik a mákos és diós tészta, olyan sok ponton elronthatjuk. Vagyis igazából nem fogjuk elrontani, egyszerűen csak nem lesz az igazi. És miért ennénk meg bármit, ami nem az igazi?

  6. Itt az új kedvenc nasid, ami még egészséges is –  Csekkold TikTok-videónkat!
    6.

    Itt az új kedvenc nasid, ami még egészséges is – Csekkold TikTok-videónkat!

    A Nosalty új TikTok-videójában egy ötperces, elképesztően jó nasit készítettünk el, amelyből nem bűnös élvezet egyszerre többet enni.

  7. A tökéletes trükk – Így készíts kölesből mennyei körözöttet!
    7.

    A tökéletes trükk – Így készíts kölesből mennyei körözöttet!

    Ez a recept egyszerűen zseniális, megéri várni rá, mert a végeredmény pont olyan finom lesz, mintha túróból készítenéd a körözöttet, az alapanyagok viszont azoknak is kedveznek, akik valamilyen oknál fogva mellőzik a tejtermékeket étrendjükből.

  8. Életed leggyorsabb vega burgere, ami konzervből(!) készül
    8.

    Életed leggyorsabb vega burgere, ami konzervből(!) készül

    Ódzkodunk a húsmentes hamburgerektől, mert nem akarunk helyettesítgetni, imitálni, utánozni? Esetleg a drága és nehezen fellelhető alapanyagok miatt aggódunk? Kiráz a hideg a lombikban növesztett műhúsok gondolatától? Akkor felejtsük el az összes hasonló félelmünket, mert ez a hamburger minden, csak nem a fent felsorolt dolgok.

  9. Az olcsó és gyors resztelt májat vörösborral tettük zamatossá
    9.

    Az olcsó és gyors resztelt májat vörösborral tettük zamatossá

    Ha fogytán vagy a receptötleteknek, és finom, de pénztárcabarát megoldásokat keresel, a menzás emlékek pedig nem vették el a kedved örökre ettől a belsőségtől, akkor a resztelt máj lesz a legtutibb választás. Spékeld meg egy kis vörösborral, megadja neki a kellő zamatot!

  10. Cinnabon – a legbűnösebb fahéjas tekercs ragacsos cukormázzal érkezik
    10.

    Cinnabon – a legbűnösebb fahéjas tekercs ragacsos cukormázzal érkezik

    Ha van pár dolog, amiért az amerikaiakat _tényleg_ csípjük, az egyik tuti a cinnabonjuk: nem elég, hogy az ő fahéjas csigájuk is a világ legfinomabb házi kelttészta-ágyán érkezik, az egészet nyakonöntik egy olyan addiktív-ragacsos cukormázzal, amitől tényleg mennybe megyünk.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...