-
1.
Igen, chipset tettünk a krémlevesre, de nagyon jó okunk van rá
Nem minden nap főz az ember 8 órán keresztül krémlevest, de amikor mégis, a végeredmény annyira finom lesz, hogy ámulatában véletlenül chipset szór a tetejére a fáradt szakács. Vagy mégsem véletlenül? A cikkből kiderül, illetve a komoly főzési idő magyarázata is.
-
2.
Jobb, mint az eredeti – ételek, melyek finomabbak vega változatban
Itt a Veganuár, amely lehetőség arra, hogy az ember kipróbáljon valamit, amit addig sosem, és ki tudja, lehet egész életét megváltoztató szerepe lesz az életében. Ha teljesen vegánná vagy vegává nem is válunk ebben a hónapban, akkor is jó kipróbálni a húsmentes életmódot, mert sok, akár hagyományos étel egyenesen jobb vega vagy vegán változatban elkészítve.
-
3.
Színes-illatos citrussaláta, amitől biztosan boldogabb lesz a tél
A tél nem éppen a salátázás időszaka, legalábbis papíron, a színekre, harsanós zöldekre és gyümölcsökre, a vitaminra (na meg a karcsúbb alakra) viszont ilyenkor is vágyunk, sőt. Főzzünk abból, ami van, azaz jelen esetben főznünk sem kell: használjuk ki a szezon gyümölcseit, és dobjunk össze egy nagyon pikáns, nagyon színes citrussalátát édesköménylevelekkel!
-
4.
Észbontó melegszendvicset sütöttem egy lehetetlen sajtszósszal
Én nem állítom, hogy a melegszendvics egy kifejezetten elegáns műfaj, vagy, hogy mindenáron annak kéne lennie. Egyszerűen azt a feltételezést szeretném egy recepttel alátámasztani, hogy a szaftos, ropogós, ízgazdag, aranybarna (és mindennek tetején vegán) melegszendvics nem lehetetlen, és nem is nagy munka.
-
5.
A diós és mákos tészta elkészítésének néhány aranyszabálya
Annak ellenére, hogy milyen egyszerű ételnek tűnik a mákos és diós tészta, olyan sok ponton elronthatjuk. Vagyis igazából nem fogjuk elrontani, egyszerűen csak nem lesz az igazi. És miért ennénk meg bármit, ami nem az igazi?
-
6.
Itt az új kedvenc nasid, ami még egészséges is – Csekkold TikTok-videónkat!
A Nosalty új TikTok-videójában egy ötperces, elképesztően jó nasit készítettünk el, amelyből nem bűnös élvezet egyszerre többet enni.
-
7.
A tökéletes trükk – Így készíts kölesből mennyei körözöttet!
Ez a recept egyszerűen zseniális, megéri várni rá, mert a végeredmény pont olyan finom lesz, mintha túróból készítenéd a körözöttet, az alapanyagok viszont azoknak is kedveznek, akik valamilyen oknál fogva mellőzik a tejtermékeket étrendjükből.
-
8.
Életed leggyorsabb vega burgere, ami konzervből(!) készül
Ódzkodunk a húsmentes hamburgerektől, mert nem akarunk helyettesítgetni, imitálni, utánozni? Esetleg a drága és nehezen fellelhető alapanyagok miatt aggódunk? Kiráz a hideg a lombikban növesztett műhúsok gondolatától? Akkor felejtsük el az összes hasonló félelmünket, mert ez a hamburger minden, csak nem a fent felsorolt dolgok.
-
9.
Az olcsó és gyors resztelt májat vörösborral tettük zamatossá
Ha fogytán vagy a receptötleteknek, és finom, de pénztárcabarát megoldásokat keresel, a menzás emlékek pedig nem vették el a kedved örökre ettől a belsőségtől, akkor a resztelt máj lesz a legtutibb választás. Spékeld meg egy kis vörösborral, megadja neki a kellő zamatot!
-
10.
Cinnabon – a legbűnösebb fahéjas tekercs ragacsos cukormázzal érkezik
Ha van pár dolog, amiért az amerikaiakat _tényleg_ csípjük, az egyik tuti a cinnabonjuk: nem elég, hogy az ő fahéjas csigájuk is a világ legfinomabb házi kelttészta-ágyán érkezik, az egészet nyakonöntik egy olyan addiktív-ragacsos cukormázzal, amitől tényleg mennybe megyünk.
Zamatossá tettük a népszerű resztelt májat, citrussalátával tettünk titeket boldogabbá
Fantasztikus nasit készítettünk, ami még egészséges is, bemutattunk az új kedvenc vega burgerednek, ami konzervből készül, és kölesből dobtuk össze a legkrémesebb vegán körözöttet.