Süss egy tepsit a legszórakoztatóbb linzerből, a reszelt túrósból

A linzertészták méltán híresek arról, hogy a lehető legomlósabb, legporhanyósabb süteményeket szülik a világon. Ezt az elméletet nem elég, hogy alátámasztja, de harapható igazsággá teszi a reszelt túrós, a világ legszórakoztatóbb kakaós szelete.

Kedves gyermekkori élményeim vannak a kakaós tésztájú reszelt túrós süteménnyel kapcsolatban: amikor nem tudtunk várni a testvéreimmel, hogy kihűljön, és még félig melegen haraptunk a hatalmas kockákba, majd egy kontrasztosan hideg pohár tejjel öblítettük le az omlós finomságot. Még arra is emlékszem, hogy a családi receptgyűjtemény fecnijei közül a reszelt túrósén egy furcsa, fehérre mázolt férfi képe díszelgett, amit sosem értettem, hogyan kötött ki az alapanyaghányadok mellet. Most, amikor újra előkerült a recept, hogy elkészítsem ide, az oldalra is, még mindig ott figyelt rajta a fickó. Szerencsére a sütemény által okozott élmény is változatlan maradt, ha valaki szívesen megélné, itt következik a recept!

Kattints a képre a reszelt túrós sütemény receptjéért, nyisd meg a galériát!

Itt a reszelt túrós sütemény teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ízes-izgalmas recept, amit érdemes kipróbálni:

Legújabb receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!