Reszelt vs. gyalult tök – Számít, melyik ételben mit használsz

A nyár slágerzöldségét, a főzőtököt általában két formájában használhatjuk fel ételekben: reszelve és gyalulva. Annak ellenére, hogy mennyire hasonlónak tűnik a két lehetőség, abszolút nem mindegy, mikor melyiket vetjük be.

Amikor főzőtököt vesz az ember, azt megteheti egészben – ilyenkor persze otthon vár majd rá az alapanyag megtisztításának és feldolgozásának feladata. Ez utóbbi a legtöbbször reszelést jelent, hiszen a általában ilyen vékony szálak formájában főzünk a zöldséggel. Megspórolandó a konyhai munkát, beszerezhetjük a főzőtököt előre legyalulva is, ilyenkor pedig észrevehetjük, hogy milyen nagy az eltérés a reszelt és a gyalult tök között. Ez a felismerés pedig talán odáig is elvihet minket gondolatban, hogy akkor lehet, hogy cseppet sem mindegy, melyik ételbe melyik fajta tököt tesszük... Az se baj, ha ez az utolsó gondolati ugrás kimarad, az alábbi cikk ugyanis először felteszi, majd megválaszolja ezt a kérdést.

Nézd meg galériánkban, melyik tökös ételbe kell reszelt, és melyikbe gyalult tök, a receptekért kattints a képre!

A legfinomabb tökös receptjeink:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a hasznos konyhai tippeket is ismerd meg:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk