Reszelt vs. gyalult tök – Számít, melyik ételben mit használsz

A nyár slágerzöldségét, a főzőtököt általában két formájában használhatjuk fel ételekben: reszelve és gyalulva. Annak ellenére, hogy mennyire hasonlónak tűnik a két lehetőség, abszolút nem mindegy, mikor melyiket vetjük be.

Amikor főzőtököt vesz az ember, azt megteheti egészben – ilyenkor persze otthon vár majd rá az alapanyag megtisztításának és feldolgozásának feladata. Ez utóbbi a legtöbbször reszelést jelent, hiszen a általában ilyen vékony szálak formájában főzünk a zöldséggel. Megspórolandó a konyhai munkát, beszerezhetjük a főzőtököt előre legyalulva is, ilyenkor pedig észrevehetjük, hogy milyen nagy az eltérés a reszelt és a gyalult tök között. Ez a felismerés pedig talán odáig is elvihet minket gondolatban, hogy akkor lehet, hogy cseppet sem mindegy, melyik ételbe melyik fajta tököt tesszük... Az se baj, ha ez az utolsó gondolati ugrás kimarad, az alábbi cikk ugyanis először felteszi, majd megválaszolja ezt a kérdést.

Nézd meg galériánkban, melyik tökös ételbe kell reszelt, és melyikbe gyalult tök, a receptekért kattints a képre!

A legfinomabb tökös receptjeink:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a hasznos konyhai tippeket is ismerd meg:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...