Egy klasszikus répatorta több szempontból is előnyös desszert: ahhoz képest, hogy torta, egyszerű az elkészítése, az alapanyaglistája sem kilométeres, ráadásul kisebb-nagyobb mértékben a saját ízlésünkhöz alakíthatjuk, ha úgy tartja kedvünk. Most ez utóbbi előnyére fogunk koncentrálni, ugyanis felderítjük, milyen ízes, szagos és látványos extrákkal egészíthetjük ki a répatorta piskótáját és krémjét.
Nézd meg galériánkban a répatorta extráit:
Ezekkel az extrákkal spékeld meg idén a répatortát
Ananász
Kerüljön a zöldség mellé gyümölcs is: aprítsunk fel néhány karika friss vagy konzerv ananászt, és keverjük el a nyers tésztában. Vigyázzunk, ne tegyünk túl sokat a tortába, mert nagyon eláztatja a piskótát, ami akár nyers is maradhat belülről. Szintén nem jó, ha túlzottan ananászízt kap a sütemény, hiszen mégiscsak egy répatortáról van szó.
Grillázs
Magvakkal is feldobhatjuk a tortánkat, mondjuk, a dió gyakori mellékszereplője lehet a tortának. Fokozzuk az élményt, készítsünk grillázst, majd törjük kisebb-nagyobb darabokra, és keverjük bele a tésztába. Kellemes, mélyen karamellás vonalat kap így az édesség. Akár a torta külsejére is tehetünk egy ropogós réteget.
Próbáld ki például ezeket a recepteket:
Gluténmentes répatorta, tökmaggal
A répatorta egy tipikus húsvéti sütemény, de bármikor érdemes megcsinálni. A most elkészített recept gluténmentes, illetve laktóz- és cukormentes, így beilleszthető különböző ...
Szuper könnyű vegán répatorta
Ez vegán répatorta gyors, olcsó és egyszerű. Diákcsemege helyett, gyakorlatilag bármilyen magféle tökéletesen passzol. Olívaolaj helyett sima olaj, kókuszzsír vagy margarin is megfelel. ...
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több húsvétra hangoló tartalom: