Egy klasszikus répatorta több szempontból is előnyös desszert: ahhoz képest, hogy torta, egyszerű az elkészítése, az alapanyaglistája sem kilométeres, ráadásul kisebb-nagyobb mértékben a saját ízlésünkhöz alakíthatjuk, ha úgy tartja kedvünk. Most ez utóbbi előnyére fogunk koncentrálni, ugyanis felderítjük, milyen ízes, szagos és látványos extrákkal egészíthetjük ki a répatorta piskótáját és krémjét.
Nézd meg galériánkban a répatorta extráit:
Ezekkel az extrákkal spékeld meg idén a répatortát
Ananász
Kerüljön a zöldség mellé gyümölcs is: aprítsunk fel néhány karika friss vagy konzerv ananászt, és keverjük el a nyers tésztában. Vigyázzunk, ne tegyünk túl sokat a tortába, mert nagyon eláztatja a piskótát, ami akár nyers is maradhat belülről. Szintén nem jó, ha túlzottan ananászízt kap a sütemény, hiszen mégiscsak egy répatortáról van szó.
Grillázs
Magvakkal is feldobhatjuk a tortánkat, mondjuk, a dió gyakori mellékszereplője lehet a tortának. Fokozzuk az élményt, készítsünk grillázst, majd törjük kisebb-nagyobb darabokra, és keverjük bele a tésztába. Kellemes, mélyen karamellás vonalat kap így az édesség. Akár a torta külsejére is tehetünk egy ropogós réteget.
Próbáld ki például ezeket a recepteket:
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több húsvétra hangoló tartalom: