Ilyen, amikor a répatorta csigaként tekeredik a tányérodra

Ha imádjátok a répatortát, akkor mindenképpen próbáljátok ki a tekercsbe bújtatott kistestvérét is. A szaftos répatortatészta édes és ízes krémsajtos töltelékkel tekeredik kedvesen ebben a csinos roládban, amit pont olyan egyszerű elkészíteni, mint egy sima répatortát!

A répatorta azon kivételezett helyzetben levő sütemények egyike, amelyekbe kötelezően zöldséget rakunk, és még élvezzük is. Isteni könnyed tészta, krémes töltelék, tortaforma....vagy mégse? Petra most átgondolta a dolgot, és úgy döntött, feltekeri ezt a bizonyos répatortát, és a fűszeresen puha tésztarétegek közé vaníliás krémsajtot ken. Húsvétra is tökéletes, de nem kötnénk eseményhez és ünnephez, mert bármikor falnánk.

Répatortatekercs, teljes recept a képre kattintva!

Ha szimpatikusabb neked az ötlet, hogy idén torta helyett nosztalgikusan kunkorodó édes répatortatekercseket süss, és ezzel lepd meg magad, a családot vagy a vendégeket, akkor mutatjuk is, hogy készült nálunk!

Hozzávalók a répatortás tésztához:

  • 3 db tojás
  • 100 g nádcukor
  • 3 db sárgarépa (kb. 200-250g)
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 2 ek olívaolaj
  • 100 g finomliszt
  • 2 tk sütőpor
  • 2 tk mézeskalács fűszerkeverék (chai fűszerkeverék)
  • 0.5 kk só
Répatortatekercs, teljes recept a képre kattintva!

A krémsajtos töltelékhez erre van szükséged:

  • 250 g krémsajt
  • 75 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 1 ek vaníliakivonat

Elkészítés:

A tojásokat egy nagy tálban habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olívaolajat, a finomra reszelt répát, belereszeljük egy citrom héját is, végül az egészet elkeverjük.

Hozzászitáljuk a lisztet, a fűszerkeveréket (fahéj, gyömbér, szerecsendió, kardamom, szegfűszeg), a sütőport, egy csipet sót, majd a tésztát alaposan összekeverjük.

A tésztát sütőpapírral bélelt gáztepsire öntjük, és spatulával egyenletesre simítjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük.

A kész piskótát egy tiszta konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a konyharuhával feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.

Répatortatekercs, teljes recept a képre kattintva!

A krémsajtos töltelék így készül:

Miközben a tekercs hűl, összekeverjük a krém hozzávalóit.

A kihűlt tésztát óvatosan kigöngyölítjük, megkenjük a krémmel, majd ismét feltekerjük.

A kész répatortatekercs tetejét megszórjuk porcukorral és tetszés szerint díszítjük, majd szeletelve tálaljuk.

A répatortatekercs teljes receptjét itt találod. Dobd össze te is, és küldd tovább azoknak, akik szeretik!

Fotók és recept: Rosanics Petra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Petrától:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...