Ilyen, amikor a répatorta csigaként tekeredik a tányérodra

Ha imádjátok a répatortát, akkor mindenképpen próbáljátok ki a tekercsbe bújtatott kistestvérét is. A szaftos répatortatészta édes és ízes krémsajtos töltelékkel tekeredik kedvesen ebben a csinos roládban, amit pont olyan egyszerű elkészíteni, mint egy sima répatortát!

A répatorta azon kivételezett helyzetben levő sütemények egyike, amelyekbe kötelezően zöldséget rakunk, és még élvezzük is. Isteni könnyed tészta, krémes töltelék, tortaforma....vagy mégse? Petra most átgondolta a dolgot, és úgy döntött, feltekeri ezt a bizonyos répatortát, és a fűszeresen puha tésztarétegek közé vaníliás krémsajtot ken. Húsvétra is tökéletes, de nem kötnénk eseményhez és ünnephez, mert bármikor falnánk.

Répatortatekercs, teljes recept a képre kattintva!

Ha szimpatikusabb neked az ötlet, hogy idén torta helyett nosztalgikusan kunkorodó édes répatortatekercseket süss, és ezzel lepd meg magad, a családot vagy a vendégeket, akkor mutatjuk is, hogy készült nálunk!

Hozzávalók a répatortás tésztához:

  • 3 db tojás
  • 100 g nádcukor
  • 3 db sárgarépa (kb. 200-250g)
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 2 ek olívaolaj
  • 100 g finomliszt
  • 2 tk sütőpor
  • 2 tk mézeskalács fűszerkeverék (chai fűszerkeverék)
  • 0.5 kk só
Répatortatekercs, teljes recept a képre kattintva!

A krémsajtos töltelékhez erre van szükséged:

  • 250 g krémsajt
  • 75 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 1 ek vaníliakivonat

Elkészítés:

A tojásokat egy nagy tálban habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olívaolajat, a finomra reszelt répát, belereszeljük egy citrom héját is, végül az egészet elkeverjük.

Hozzászitáljuk a lisztet, a fűszerkeveréket (fahéj, gyömbér, szerecsendió, kardamom, szegfűszeg), a sütőport, egy csipet sót, majd a tésztát alaposan összekeverjük.

A tésztát sütőpapírral bélelt gáztepsire öntjük, és spatulával egyenletesre simítjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük.

A kész piskótát egy tiszta konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a konyharuhával feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.

Répatortatekercs, teljes recept a képre kattintva!

A krémsajtos töltelék így készül:

Miközben a tekercs hűl, összekeverjük a krém hozzávalóit.

A kihűlt tésztát óvatosan kigöngyölítjük, megkenjük a krémmel, majd ismét feltekerjük.

A kész répatortatekercs tetejét megszórjuk porcukorral és tetszés szerint díszítjük, majd szeletelve tálaljuk.

A répatortatekercs teljes receptjét itt találod. Dobd össze te is, és küldd tovább azoknak, akik szeretik!

Fotók és recept: Rosanics Petra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Petrától:

Címlapról ajánljuk

További cikkek