Ilyen, amikor a répatorta csigaként tekeredik a tányérodra

Ha imádjátok a répatortát, akkor mindenképpen próbáljátok ki a tekercsbe bújtatott kistestvérét is. A szaftos répatortatészta édes és ízes krémsajtos töltelékkel tekeredik kedvesen ebben a csinos roládban, amit pont olyan egyszerű elkészíteni, mint egy sima répatortát!

A répatorta azon kivételezett helyzetben levő sütemények egyike, amelyekbe kötelezően zöldséget rakunk, és még élvezzük is. Isteni könnyed tészta, krémes töltelék, tortaforma....vagy mégse? Petra most átgondolta a dolgot, és úgy döntött, feltekeri ezt a bizonyos répatortát, és a fűszeresen puha tésztarétegek közé vaníliás krémsajtot ken. Húsvétra is tökéletes, de nem kötnénk eseményhez és ünnephez, mert bármikor falnánk.

Répatortatekercs, teljes recept a képre kattintva!

Ha szimpatikusabb neked az ötlet, hogy idén torta helyett nosztalgikusan kunkorodó édes répatortatekercseket süss, és ezzel lepd meg magad, a családot vagy a vendégeket, akkor mutatjuk is, hogy készült nálunk!

Hozzávalók a répatortás tésztához:

  • 3 db tojás
  • 100 g nádcukor
  • 3 db sárgarépa (kb. 200-250g)
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 2 ek olívaolaj
  • 100 g finomliszt
  • 2 tk sütőpor
  • 2 tk mézeskalács fűszerkeverék (chai fűszerkeverék)
  • 0.5 kk só
Répatortatekercs, teljes recept a képre kattintva!

A krémsajtos töltelékhez erre van szükséged:

  • 250 g krémsajt
  • 75 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 1 ek vaníliakivonat

Elkészítés:

A tojásokat egy nagy tálban habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olívaolajat, a finomra reszelt répát, belereszeljük egy citrom héját is, végül az egészet elkeverjük.

Hozzászitáljuk a lisztet, a fűszerkeveréket (fahéj, gyömbér, szerecsendió, kardamom, szegfűszeg), a sütőport, egy csipet sót, majd a tésztát alaposan összekeverjük.

A tésztát sütőpapírral bélelt gáztepsire öntjük, és spatulával egyenletesre simítjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük.

A kész piskótát egy tiszta konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a konyharuhával feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.

Répatortatekercs, teljes recept a képre kattintva!

A krémsajtos töltelék így készül:

Miközben a tekercs hűl, összekeverjük a krém hozzávalóit.

A kihűlt tésztát óvatosan kigöngyölítjük, megkenjük a krémmel, majd ismét feltekerjük.

A kész répatortatekercs tetejét megszórjuk porcukorral és tetszés szerint díszítjük, majd szeletelve tálaljuk.

A répatortatekercs teljes receptjét itt találod. Dobd össze te is, és küldd tovább azoknak, akik szeretik!

Fotók és recept: Rosanics Petra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Petrától:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...