Ezeket rendszerezd a hideg idő beköszöntével a konyhádban

Nemcsak tavasszal érdemes kicsit szortírozni és rendszerezni, de a hideg időszak beköszöntével sem árt újra megnézni, hogy állnak a konyhában a polcok és szekrények. Mik között érdemes kicsit rendet tenni? Segítünk!

A hideg időszak fontos szereplői a forró italok, teák. Hirtelen beugrott, hogy ezernyi teafiltertől és megannyi bögrétől roskadoznak a polcaid, vagy épp annyira átláthatatlan az egész, hogy a konyhaszekrény mélyére száműzted a filtereket? Akkor épp itt az ideje, hogy egy kicsit rendszerezz a konyhádban!

Új, különleges ízkombinációkat vettél a régi megszokott teák mellé? Hajlamos vagy megvásárolni az 56. színes bögrét is? Ahogy pedig telnek a polcok és a fiókok, úgy csökken a helyiségben az átláthatóság, igaz? Érdemes rendszerezni a konyhában!

Ezeket rendszerezd a hideg idő beköszöntével a konyhádban

Az első fájdalmas lépések

Az összes bögrét, filtert, forró italt, kakaót és szirupot tedd ki az asztalra. Készíts három csoportot:

  • amit megtartasz
  • amit elajándékozol
  • ami a szemétben landol.

És nem, nem szabad sajnálni a repedt, félig-meddig csorba és törött bögréket, azoknak kell első körben menniük…a kukába!

A feng shui szerint egyébként is balszerencsét hoznak a törött tárgyak a lakásban. Még ha nem is hiszel ebben, akkor is energiaigényes és unalmas, hogy folyton arra figyelj, hogy ne vágd el a szádat vagy a nyelvedet, amikor iszol belőlük.

A másik jó tanács, hogy tényleg csak azokat a bögréket tartsd meg, amelyek valójában tetszenek! Hidd el, úgysem fogod azokat használni, amiken elgondolkodsz, szereted-e őket. Ha nagyon fáj a gondolat, adományozd el!

Logikus döntések

A szirupoknál és kakaóknál érdemes megnézni a szavatossági időt, teák esetében pedig csak olyan teafiltert tartsunk meg, amiről biztosan tudjuk, hogy a szezonban nagy kedvenc szokott lenni. A többit ajándékozzuk el. Érdemes teafilter-rendszerezőt is beszerezni, amivel átláthatóvá válik a káosz, ráadásul jól is néz ki. Nézzétek a képen!

Akkor is érdemes rendszerezni, ha nem filteres teáid vannak

Ezen kívül szagolgasd meg a filtereket. Azokat, amelyeknek alig, vagy egyáltalán nem érzed az illatát, dobd a kukába, hiszen valószínűleg veszítettek aromájukból is, így igencsak rontják majd az ízélményt.

Apró, kevésbé időigényes, mégis hasznos módszer! Legyél túl rajta minél előbb, ugorj neki már a hétvégén!

Forrásunk volt.


Még több rendszerezés:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...