Rémisztő fotók anorexiás fiatalokról betegségük alatt és után

Mindannyian találkoztunk már az anorexiával így vagy úgy - cikkek, képek, ismerősök, vagy akár saját magunk által. Ezek a fotók a betegségre és a gyógyulásra emlékeztetnek.

Valószínűleg legtöbben találkoztunk már magát csontsoványra éheztetett, szomorúan és meggyőzhetetlenül testképzavaros anorexiással - én is ismertem, többet is. Egyikük meggyógyult, a másik sajnos nem. Mert sajnos sokszor valóban halál a végkimenetel.A bored panda most összegyűjtött pár képet a betegséggel épp küzdő, majd felgyógyult páciensekről - döbbenetes őket végignézni.

Amennyiben környezetedben van anorexiás, vagy te magad küzdesz testkép/evészavarral, ne habozz segítséget kérni szüleidtől, barátaidtól, orvosodtól, szakembertől!

Az anorexia nervosa a táplálkozási zavarok közé tartozó pszichés betegség, amelynek az étvágytalanság, a nem evés „csak” a tünete. Kezelése ezért elsősorban pszichiátriai alapú.

Jellemző tünetei:

- az ételbevitel jelentős csökkenése és az ebből következő jelentős testsúlycsökkenés

- félelem az elhízástól, a kövérségtől

- saját testméretek téves megítélése, valamint a test alakjának jelentős befolyása az önértékelésre

KATTINTS a fotóra, és nyílik a többi!

Ezeket láttad?

{ KDKEP =227387, kép_útvonal }{ KDKEP =183246, kép_útvonal }
{ KDKEP =228491, kép_útvonal }
{ KDKEP =194346, kép_útvonal }

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...